Novosadski sud od početka godine kaznio 55 osoba zbog nasilja u porodici

Od početka godine u novosadskom Prekršajnom sudu po hitnom postupku kažnjeno je 55 osoba zbog nasilja u porodici.
Novosadski sud od početka godine kaznio 55 osoba zbog nasilja u porodici
Foto: 021
Od 1. januara do 30. juna ove godine zaprimljena su 64 predmeta, odnosno zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv nasilnika. Rešeno je 59 predmeta, a doneto je i toliko presuda. Od toga u 55 predmeta su donete osuđujuće presude, u četiri slučaja oslobađajuće presude, a u jednom predmetu je izrečena opomena. U toku je rešavanje još pet slučajeva.
 
"Sudije su u slučajevima gde su donete osuđujuće presude izrekle 55 zatvorskih kazni i to u rasponu od pet do 60 dana. Najčešće je reč o kaznama od 15 do 40 dana zatvora", navode u Prekršajnom sudu.
 
Kada je reč o starosnom dobu nasilnika, oni imaju između 30 i 50 godina života. Najmlađi kažnjeni ima 19 godina, nastariji 88, a u pitanju je žena koja je bila nasilna prema sestri.
 
Među onima koji su kažnjeni zbog nasilja u porodici preovladavaju muškarci i njih 55 je sankcionisano. Dve žene bile su nasilne prema vanbračnom partneru, jedna je bila nasilna prema roditeljima, a jedna prema sestri.
  • Nina

    13.07.2020 09:42
    To je nista
    I izadje posle mesec dana i ubije Boga u tebi jer si ga prijavila. Normalno da niko neće i ima strah da prijavi nasilnika jer žene niko ne štiti!!!
  • Misa

    13.07.2020 09:41
    po nekom zakonu
    Sud ih kaznio bez dokaza, eto onako na rec. Dali to ima negde na svetu. Isplativije je dilovati drogu nego tuci zenu. Za dilovanje bez dokaza se ne ide u zatvor.
  • Ns

    13.07.2020 09:37
    forsaž
    Sad bi trebalo da obznanite koliko njih je u istom periodu kažnjeno zbog krivičnog dela bespravne gradnje.
    Čisto da se vidi da li se neka dela isforsirano i efikasno sankcionišu, dok se a na druga žmuri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika