Uhapšeni novosadski ortoped tereti se da je od tri pacijenta uzeo 4.200 evra mita

Lekar specijalista Kliničkog centra Vojvodine uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, saopštio je MUP.
Uhapšeni novosadski ortoped tereti se da je od tri pacijenta uzeo 4.200 evra mita
Foto: Pixabay
Kako se navodi, uhapsili su ga pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu. 
 
Kako je 021 već pisao, specijalista ortopedije je uhapšen u petak.
 
Policija je uhapsila i Ž.S. (60) osumnjičenog za posredovanje u davanju mita i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policajac.
 
Osumnjičeni lekar se tereti da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200 evra.
 
Ž.S. se na teret stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom lekaru.
 
Krivična prijava zbog sumnje da su dali mito biće podneta protiv ove dve osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policajca biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je posredovao u davanju mita.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
  • Bole

    03.11.2020 01:52
    Da li
    Da li neko od vas što pišete komentare poznajete navedenog doktora? Jel od vas kojim slučajem nešto tražio? Pa ako nije i ne znate ga šta pišete protiv njega. I još nešto ne brinite za njega brinite za sebe.Toliko svega a vi se zakačili za doktora.Ajde moilim vas, što se ne pobunite kad vidite da je neko tukao ženu i dete? Što ne stanete u zaštitu trudnica? Okomili se kao da je uzeo milione, a pitanje šta je istina.Ajde doktore ako čitaš ovo živ bio rećićeš i ti koju biće prilike.
  • Lord

    01.11.2020 10:23
    Kada će doći na red IKVBV...? Tamo je tek zabava...
  • S-NS

    01.11.2020 08:42
    Korupcija
    Ovo je samo posledica sistema vlasti i sistema vrednosti u našem društvu. Tu smo gde smo. Osim predstave ništa više od toga.
    Onoga trenutka kada sa zdravstvenom knjižicom budem mogao da se lečim kod privatnika onda nece biti ni korupcije. Bar ne ovoliko.
    Sada je čak i lošije za neke pacijente. Kad se plati bar je bolja usluga. Ovako sad niti imaš uslugu niti možeš da potplatiš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika