Napadači na Daška Milinovića osuđeni na zatvorske kazne, dvojica nakon presude puštena na slobodu

Napadači na novosadskog radijskoj voditelja Daška Milinović osuđeni su na zatvorske kazne.
Napadači na Daška Milinovića osuđeni na zatvorske kazne, dvojica nakon presude puštena na slobodu
Foto: 021.rs

U Osnovnom sudu u Novom Sadu navode za 021.rs da je 8. decembra doneta nepravnosnažna presuda kojom su na zatvorske kazne osuđeni dvadesetpetogodišnji U. S. i dvadesetčetvorogodišnji N. K, kao i tridsetjednogodišnji podstrekivač M. E, osuđeni na zatvorske kazne. 

"U. S. je oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci koja se ima izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje uz primenu elektronskog nadzora, dok je okrivljeni N. K. oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca, a okrivljeni M. E. je oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u podstrekivanju i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca", navode u sudu. 

Kako dodaju u sudu, nakon izricanja prvostepene presude, okrivljenima N. K. i M. E. ukinut je pritvor, te su isti pušteni na slobodu. To znači da oni čekaju poziv na izvršenje kazne.
 
Milinović je napadnut 16. aprila ove godine, u Novom Sadu, nedaleko od Osnovne škole "Vasa Stajić", prilikom odlaska na posao. 
 
Ubrzo nakon incidenta, napadači U. S. i N. K. iz Surčina su uhapšeni, kao i M. E. iz Jakova, koji je osuđen zbog podstrekivanja nasilja. Tužilaštvo u Novom Sadu prethodno je predložilo maksimalne kazne zatvora u trajanju od po pet godina. 
 
Podsetimo, Milinović je napadnut dok je išao na posao. On je nakon napada ispričao da su ga napala dvojica mladića koje je  prethodni dan primetio da ga prate. Prema njegovim rečima, napadači su ga poprskali suzavcem i potom udarili metalnom šipkom.
 
Nekoliko dana nakon napada, Milinović je ocenio da je napadnut jer "nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti".
  • Maskom

    08.12.2021 23:34
    Sudska kazna mora i treba da izazove patnju kod prestupnika, inace nema svrhe! To je staro pravilo koga se treba drzati.
  • Marija

    08.12.2021 23:20
    Sudija
    biti treba casti i morala. Sad cu dete da ucim da biti sudija je sramotno zanimanje!
  • L4

    08.12.2021 22:39
    @Međa
    A jel postoji neki kodeks oblacenja? Kako bi trebao da se oblaci jedan antifasista? Nisam znao da postoje pravila oblacenja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika