Pritvor za trojicu Novosađana zbog tuče kod Najlona, jedan osumnjičeni u bekstvu

Trojici učesnika u tuči kod Najlona, 26. maja, kada je došlo i do potezanja noža, određen je pritvor, dok se za još jednim osumnjičenim traga.
Pritvor za trojicu Novosađana zbog tuče kod Najlona, jedan osumnjičeni u bekstvu
Foto: 021.rs
Kako je naveo Viši sud u Novom Sadu, za osumnjičenim J. E. se i dalje traga, ali nema informacija za koje delo se tačno tereti.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim se pritvor do 30 dana određuje trojici Novosađana - dvadesetšestogodišnjem D. S, dvadesetogodišnjem V. M. i dvadesetsedmogodišnjem N. D. 

U obrazloženju za određivanje pritvora se navodi da sud smatra da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. 
 
Pritvor osumnjičenima, prema ovom rešenju, može trajati do 25. juna, a protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe vanpretresnom veću Višeg suda.
 
Sud navodi i da se naredbom o sprovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva osumnjičenima stavlja na teret da su počinili krivična dela i to D. S. teško ubistvo u pokušaju i nasilničko ponašanje, a V. M. i N. D. nasilničko ponašanje.
 
Podsetimo da je prethodno policija saopštila da je ispred jednog ugostiteljskog objekta kod Najlon pijace izbila tuča između šest osoba. Tokom sukoba, kako se sumnja, D. S. je nožem naneo teške telesne povrede jednom dvadesetosmogodišnjem Novosađaninu, a lakše povredio još dvojicu mladića. 

Dvadesetosmogodišnji muškarac je tada prevezen u Urgentni centar, dok je tridesetčetvorogodišnjaku dat uput. U Kliničkom centru Vojvodine su na lečenje, zbog ubodnih rana, primili dvadesetpetogodišnjaka.  

  • Bojana

    02.06.2022 15:24
    Zatvor
    Treba ih sve jako dobro kazniti izveli su svi skupa mnostvo krivicnih dela za koje jos od njih niko nije odgovarao a zasto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika