Još 60 dana pritvora zbog tuče kod Spensa u kojoj je izboden pevač, u Urgentnom napadnut policajac

Produžen je pritvor okrivljenima za učestvovanje u tuči ispred lokala na Spensu, a potom i u Urgentnom centru, u decembru prošle godine, saopštio je Osnovni sud.
Još 60 dana pritvora zbog tuče kod Spensa u kojoj je izboden pevač, u Urgentnom napadnut policajac
Foto: 021.rs
Kako se navodi, dvadesetpetogodišnjem O. S. i dvadesetčetvorogodišnjem D. P. pritvor je produžen u trajanju do 60 dana, i to do 1. novembra. Razlog tome je "bojazan da bi boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu, mogli da ponove krivična dela". Branioci okrivljenih imaju pravo žalbe na ovo rešenje.

Okrivljeni O. S. se tereti da je 4. decembra prošle godine počinio dva krivična dela nasilničkog ponašanja, ispred TC "Promenada" i u glavnom holu Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine, kao i da je, između ostalog, napao službeno lice u vršenju službene dužnosti. On se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja, jer je u svojoj kući neovlašćeno imao municiju.

Drugookrivljenom D. P. se na teret stavlja da je iste noći počinio krivično delo nasilničkog ponašanja ispred TC "Promenada", kao i da je napao službeno lice u holu Urgentnog centra. 
 
Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 15. septembar. 
 
Podsetimo, policija je u decembru navela da je O. S, zajedno sa dvadesetdvogodišnjim N. R, uhapšen zbog sumnje da su ispred lokala "Prag" na Spensu tukli dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, dok su O. S. i D. P. u Urgentnom centru tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka, kao i da su napali policajce. 
 
U tuči je tada izboden dvadesetsedmogodišnji pevač S. M, koji je zadobio teške povrede. 
Optužnica nije obuhvatila N. R, ali mu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim. 
 
Na početku suđenja 13. jula, okrivljeni su rekli da ne priznaju dela koja im se stavljaju na teret. Advokat O. S. je naveo da su činjenice na koje se tužilaštvo poziva sporne i netačne. On je naveo da su u sukobu teško povređeni S. M. i njegov klijent O. S. 
 
Takođe, branilac D. P. je naveo da njegov klijent nije počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, čak ni neka blaža, i dodao da smatra da je optužnica podignuta paušalno, a predmetna istraga vođena subjektivno.
  • F

    18.09.2022 16:06
    Dragan Popovic@ Verujem da ste ludi te da vam ovo pojasnjenje nece nista znaciti, ali evo ipak: lazete da u Francuskoj niko nece da brani silovatelje, dilere i nasilnike. Kada bilo koji prestupnik ne bi imao pravnu zastitu pred sudom, sudjenje se u demokratskim drzavama ne bi moglo sprovesti i takve bi morali zbog toga pustati na slobodu. Moj savet za vas je da se lecite jer ovakvi niste sposobni za zivot u demokratskim drustvima.
  • Dragan Popovic

    16.09.2022 11:57
    Svi kad dodju na sud: nisam ja mama je oni su a advokatima koji brane ovakav olos oduzimanje advokature kako u Francuskoj nece niti jedan advokat da brani silovatelje, dilere i nasilnike dogovor i etika bravo bravo.
  • ...

    14.09.2022 17:32
    Hoce li prepodobni svezeodlikovani Seselj i ove da voda po skupstini?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika