Devet godina zatvora mladiću zbog nesreće kod Kaća u kojoj je poginula učiteljica iz NS

Dvadesetdvogodišnji Petar Korićanac osuđen je na devet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala tridesetšestogodišnja učiteljica Tijana Bilić, objavio je Viši sud u Novom Sadu.
Devet godina zatvora mladiću zbog nesreće kod Kaća u kojoj je poginula učiteljica iz NS
Foto: 021.rs
Nesreća u kojoj je nastradala učiteljica dogodila se 7. novembra 2021. godine, kod Kaća. 
 
Sud je utvrdio da je osuđeni vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Tokom postupka u obzir su uzete i povrede koje je u nesreći zadobio dvadesetdvogodišnjak, ali i "njegovo odsustvo empatije tokom trajanja postupka". 

Sud u Novom Sadu je odlučio da je mladić kriv za "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja".

Korićanac se optužnicom teretio da je zbog nepridržavanja saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala tridesetšestogodišnja učiteljica.
 
Navodi se da je osuđeni dvadesetdvogodišnjak vozio brzinom od 115 kilometara na čas, te da je preticao na mestu gde je to zabranjeno, u trenutku kada mu je vozilo iz suprotnog smera dolazilo u susret.
 
"Nakon udara u vozilo ispred sebe, kojim je upravljao oštećeni S. P. okrivljen je nastavio da se kreće levom saobraćajnom trakom i udario u vezilo pokojne oštećene. Okrivljeni je bio svestan da navedenim radnjama može dovesti u opasnost druga lica, kao i da je zabranjena vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, u vozilu kojem je istekla registracija i čija snaga motora prelazi 80 kW, bez nadzora člana porodice koji ima najmanje pet godina vozačku dozvolu za B kategoriju", navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu. 
Tokom postupka u obzir su uzete i povrede koje je zadobio osuđeni mladić, ali i njegovo odsustvo empatije tokom trajanja postupka.
 
"Imajući navedeno u vidu, sud je okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od devet godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru", dodaje se u saopštenju.
 
Osim toga, osuđeni neće moći da upravlja automobilom pet godina nakon izlaska iz zatvora. Njemu je, između ostalog, i produžen pritvor.
 
Protiv ove presude Višeg suda branioci mladića mogu da podnesu žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.
  • Aleks

    04.10.2022 21:30
    Za skoro isti slučaj sa smrtnim ishodom neki drugi idiot za volanom se nagodio sa tužilaštvo za 2 god i 2 meseca. Samo je ostalo pitanje sa koliko nula se pisala ta nagodba...
  • Zemlja čudesa

    04.10.2022 09:49
    Loši zakoni loše države
    Mogu postojati olakšavajuće okolnosti za ljude koji su izgubili kontrolu nad vozilom zbog neočekivanog proklizavanja na putu, pucanja pneumatika ili otpadanja točka, ali pijani i drogirani, bahati za volanom moraju biti drakonski kažnjeni za svoja nedela.
    Dve vrste ljudi se smeju zakonima - oni koji ih krše i oni koji ih pišu.
  • Trt

    04.10.2022 08:50
    @NemanjaN

    A gle čuda, nisam se nikada ni napio, seo za volan, krenuo da bahato jurcam ulicama i ubio nekog. Slučajnost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika