Podignuta optužnica protiv Snajpera zbog otmice, branilac tvrdi da je on "žrtva medijske hajke"

Nakon više od godinu dana od sumnjičenja Slobodana Milutinovića Snajpera zbog otmice i nasilja, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu u ovom postupku.
Podignuta optužnica protiv Snajpera zbog otmice, branilac tvrdi da je on "žrtva medijske hajke"
Foto: 021.rs

Milutinovićev branilac Goran Karadarević navodi da je trajanje pritvora "bezakonje" i traži ukidanje istog, pišu Novosti.

Ističe da ne postoje dokazi za tvrdnju tužilaštva da je počinjena otmica. 

Tvrdi da je Milutinović žrtva medijske hajke i da je suprotno svim domaćim i međunarodnim aktima da se on drži u pritvoru, ne samo u periodu inicijalne istrage, već i takozvanoj dopuni istrage.
 
"Brojne su odluke Evropskog suda za ljudska prava koje kritikuju ovako dug pritvor i nemogućnost da se okrivljeni u najkraćem roku izvede pred sudiju. Moram da istaknem da je tužilaštvo optužnicu podiglo u decembru mesecu prošle godine sa gomilom nedostataka, i koja je, naravno, bila vraćena na dopunu", kaže Karadarević za Novosti.
 
Karadarević smatra da je u slučaju Milutinovića reč o izigravanju zakona, jer naš zakon ne poznaje tačno određeno vreme koliko pritvor može trajati nakon podizanja optužnice i onda se dešava da se ljudi u pritvoru zadržavaju predugo. U zemljama u okruženju takvo vreme je ograničeno.
Milutinoviću se na teret stavlja da je 19. septembra prošle godine zatvorio u stan, tukao i maltretirao devojku sa kojom je bio u emotivnoj vezi. 
 
Istraga je bila proširena i na period pre toga jer mu se pripisuje da je, kako se sumnja, i ranije bio nasilan prema ovoj 23-godišnjakinji.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da su ona i Milutinović bili u emotivnoj vezi koja je prekinuta, ali ju je on te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega ju je odveo u iznajmljen stan i tamo držao. U toku istrage, kao svedoci saslušane su majka i rođena sestra U. J, a osim njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su tog 19. septembra intervenisali, kao i poznanica žrtve.
 
Krajem oktobra prošle godine, U. J. je dopunila svoju prethodno datu izjavu i navela šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga je prijavila za otmicu. Kao posebno osetljiv svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.
  • Sale Bač

    27.10.2022 18:38
    Svi smo "jednaki"
    Bez obzira što je reč o čoveku "od ranije poznat policiji", suđenje je trebalo već da je davno završeno. Kako zbog građana, tako i zbog oštećene. Dokazni postupak je davno okončan i nema opravdanja za sudstvo bez obzira na marifetluke odbrane. Ovakvim činom se devojci koja je bila sa njim u emotivnoj vezi, samo produžava podsećanje i donosi rizike u sledećoj vezi.
  • Nako

    27.10.2022 17:02
    Ukanalio
    Ukanalio ga advokat sa progovorom na optuznicu pa se sad vadi na međunarodna akta i "bezakonje" hahahaha
  • Sale Bač

    27.10.2022 16:01
    Krivo tužilaštvo
    Stvar je potpuno jasna i jednostavna za istragu. Ovo je moglo biti završeno za 2 meseca a ne 2 godine. Protivpravno držao ljubavnicu u pritvoru, još je tukao i maltretirao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika