Vojnik optužen za pljačku menjačnice na Grbavici se ponovo izvinjavao na sudu

Na nastavku suđenja M. P. (34) vojniku iz Sombora optuženom za pljačku novosadske menjačnice i pokušaj razbojništva, saslušani su svedoci.
Vojnik optužen za pljačku menjačnice na Grbavici se ponovo izvinjavao na sudu
Foto: 021.rs

Među onima koji su dali svoj iskaz bili su očevici pljačke i članovi porodice optuženog, prenosi Dnevnik.

Optuženi je zamolio sve oštećene da prihvate izvinjenje i rekao da mu je žao što su zbog njega morali da dolaze u sud i da nije imao loše namere prema njima. 

Oni koji su bili na meti razbojnika opisali su njihov strah, komunikaciju i način izvršenja dela uz posedovanje pištolja. 
 
O optuženom su svedočile i njegova majka, vanbračna supruga i tetka.
 
Odbrana je navela da će obešteti jednog oštećenog, te predložila da se klasičan pritvor zameni kućnim uz elektronski nadzor, što je veće odbilo. 
 
Prema navodima optužnice, on je opljačkao menjačnicu u Ulici Danila Kiša u oktobru prošle godine, a u narednih mesec dana pokušao je još dve pljačke. 
 
Prilikom pljačkanja menjačnice 14. oktobra, on je nosio hiruršku masku na licu i imao je navučenu kapuljaču. Uperio je pištolj u radnika i pokazao papir na kojem je pisalo "bez glupiranja". 
 
Radnik mu je predao 244.500 dinara. 
 
Priveden je 19. novembra.
 
Prilikom pretresa stana u kojem je okrivljeni neprijavljeno boravio, policija je zaplenila 177 komada municije za automatsku pušku čije držanje nije dozvoljeno građanima, šest patrona za lovačku pušku i pištolj.
  • Banderaš

    10.11.2022 10:07
    Ološ
    ta vojska nije pucala tamo i tada gde je trebalo,ali nas,gradjane i zaposlene zato dovode u zivotnu opasnost.Taj nesoj treba osuditi na troduplu kaznu.
  • ex chapman

    10.11.2022 09:47
    naivcina
    kad je video kako se krade na sve strane pomislio je da moze i on
    zaboravio je samo pre toga da se "poveze sa pravim ljudima" ;)
  • Tužno

    10.11.2022 08:37
    Da je otvorio doo mogao je da uzme 244 miliona a ne hiljada dinara kroz neku javnu nabavku, bio bi uvaženi bizMismen i dlaka s glave mu ne bi falila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika