Nastavak suđenja za nesreću kod Rumenke: Okrivljeni dvadesetogodišnjak dopunio svoju odbranu

Suđenje S. S. (20) i Rumenke, okrivljenom za nesreću u kojoj je prošle godine poginuo 17-godišnjak, a povređena još dvojica maloletnika, nastavljeno je u Višem sudu.
Nastavak suđenja za nesreću kod Rumenke: Okrivljeni dvadesetogodišnjak dopunio svoju odbranu
Foto: 021.rs

Okrivljeni je dopunio svoju odbranu, a ispitani su svedoci, piše Dnevnik.

S. S, koji se brani sa slobode, ispričao je juče da se seća da je kolima sleteo s puta, udario u saobraćajni znak, a potom u drvo. 
Kako je naveo, klizao je kolima po boku, pa na krovu, dok se nije zaustavio pre vode. On je na fotografijama sa lica mesta iz spisa predmeta pokazao da se automobil nije nalazio u vodi.
 
"Siguran sam da u kolima nije bilo ni kapi vode, jer do auta voda nije ni došla. Sva vrata su bila zatvorena. Izvukao sam se kroz prozor, jer na mojim vratima nije bilo stakla. Izvukao sam N. M, pa D. P", rekao je juče optuženi i napomenuo da je pomogao N. M. da izađe kroz prednja desna vrata, dok se mučio da otkopča pojas. Kada je izašao, bio je dezorijentisan, krenuo je prema kanalu i upao u mulj i vodu, a on ga je izvukao na suvo.
 
Posle toga, kroz prozor na kom nije bilo stakla izvukao je D. P, koji ga je pitao gde je poginuli V. Š.
 
"Legao sam na zemlju, pa sam opipavao unutrašnjost kola ne bih li ga našao. Bilo je tu još nekog ko je pretraživao, ali ne znam ko, niko me nije zanimao, samo V. Š. Gledao sam i pipao po trsci, onda sam pomislio da nije i on dezorijentisan krenuo prema kanalu kao i N. M. Skočio sam u vodu, svuda sam ga tražio, pipao po mulju, a onda sam izgubio snagu. Ne znam ko me je izvukao iz vode", ispričao je okrivljeni S. S.
 
Na pitanje zastupnika optužbe, tužioca Slobodana Josimovića da li je gubio svest dole kod vode, on je dugo ćutao i gledao napred, kao da nije čuo pitanje, pa odgovorio da ne zna. 
 
Veštak za sudsku medicinu dr Vladimir Pilija pojasnio je da su kod stradalog V. S. fiksirane četiri povrede, oguljotine kože obraza, čela, levog lakta i nadlanice, kao i podliv nokta. Na pitanje majke preminulog sedamnaestogodišnjaka da li je tačno da je njenom sinu obdukcijom utvrđeno da mu je mali mozak bio otečen, dr Pilija je odgovorio da u slučaju smrti koja nastaje usled velikog utopljenja dolazi do otoka velikog i malog mozga.
 
Na početku dokaznog postupka, punomoćnik oštećenog Vladimir Beljanski izjavio je da smatra da je netačno ocenjena brzina kretanja vozila, odnosno da je ona bila mnogo veća, te da o tome postoje konkretni dokazi koje je priložio u podnesku i da nije utvrđena vertikalna signalizacija kod mesta događaja, prvenstveno tadašnje postojanje znaka za ograničenje brzine na putu. 
 
Ukazao je i da se udes desio pri preticanju, usled čega je došlo do izletanja s puta.
 
Ova saobraćajna nesreća dogodila se u noći između 21. i 22. avgusta prošle godine, kada je automobil, u kojem su se nalazila četiri mladića, sleteo ka kanalu DTD, kod Rumenke. Beživotno telo mladića pronađeno je tek u nedelju, 22. avgusta oko 11 časova, u kanalu.
  • Advokat

    18.11.2022 08:24
    Ko brani okrivljenog, sta on ima da izjavi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika