Još trojica se terete za otmicu mladića u Novom Sadu, jedan napao više policajaca

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv trojice mladića zbog sumnje da su, sa maloletnikom, učestvovali u otmici mladića u Novom Sadu.
Još trojica se terete za otmicu mladića u Novom Sadu, jedan napao više policajaca
Foto: 021.rs

Istraga protiv M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) vodiće se odvojeno od postupka protiv maloletnog (17).

Osim što se sva trojica terete za otmicu, G. B. se na teret stavlja i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policajaca. Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 10 godina.

Takođe, sumnja se da je S. B. Đ. falsifikovao isprave, što može rezultirati kaznom od tri meseca do tri godine zatvora.
 
Svi osumnjičeni su, uprkos pokušaju bega, uhapšena i prvobitno im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, u kom roku su i saslušani. 
 
Nakon saslušanja osumnjičenih, Više javno tužilaštvo je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora.
 
U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom 18-ogodišnjaku rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.
Podsetimo, otmicu je prijavio otac otetog mladića iz Sremske Kamenice kome su otmičari tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina.
 
Posle intenzivne potrage na području grada, policija je kod Gradske deponije na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovređenog mladića i uhapsila četvoricu osumnjičenih.
  • darko

    07.02.2023 19:36
    e moja miliciijo napali su vas? Ako ih niste iskrivili onda nista niste ni uradili, za vreme mog pretsednika TIta obicno napad na sluzbeno lice zavrsavao se tako sto su posle toga cina, ocelai svaku promenu vremenu kao pravi metorolozi.
  • Vesna

    07.02.2023 17:24
    Samo stroge kazne tj.deset godina robije,bez pomilovanja i što više policije po ulicama,i u uniformi i u civilnoj odeći.Nismo mi Avganistan da nam deca,žene,stari ne smeju hodati gradom.I ukinuti zakona za maloletnike koji ih štiti za njihova zlodela.Gde to ima...
  • Dejan sa Štranda

    07.02.2023 16:24
    Olešiti bagru
    Max kazna i max batine sa posledicama koje skraćuju život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika