Novosadski sud zatrpan: Saobraćajci prijavljuju vatrogasce i Hitnu pomoć jer prolaze kroz crveno

Prekršajni sud u Novom Sadu je nedavno počeo da prima na desetine zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv vozača vatrogasnih vozila i Hitne pomoći.
Novosadski sud zatrpan: Saobraćajci prijavljuju vatrogasce i Hitnu pomoć jer prolaze kroz crveno
Foto: 021.rs
Ovo je za Dnevnik zvanično potvrdio i predsednik ove institucije Kamenko Kozarski.
"Imamo zaprimljenih 80 takvih poziva u poslednjim mesecima, ali kako saznajemo, možemo uskoro očekivati još dva ili tri puta više. Saobraćajci podnose ove prijave po službenoj dužnosti, a na osnovu snimaka kamera koje su postavljene na raskrsnicama radi nedozvoljenog svetla za prolazak beleže registarsku oznaku, ali ne i brzinu kretanja", objašnjava Kozarski.
On navodi da u ovakvim situacijama osumnjičeni vozač može da očekuje da se traži od njega da overi izjavu kod notara da jeste ili nije on vozio, a da bi njegov šef trebalo zvanično da potvrdi da je slučaj zaista bio hitan, a pri tome bi trebalo priložiti i potvrdu da je nečiji život bio ugrožen.
 
"Kada se to dostavi policiji, ona to prosleđuje Prekršajnom sudu da bi se utvrdilo da li se radilo o krajnjoj nuždi. Mi imamo pet sudija manje od predviđenih 30 i postupak ipak postoji, kada ga sudija pokrene i utvrdi da li za to ima osnova, ali na to odlazi dosta nečijeg radnog vremena, papira", ukazuje Kozarski.
 
On dodaje i da ovaj sud ima najviše slučajeva koji se odnose na nasilničku vožnju, velike brzine, prolaska kroz crveno svetlo, kao i prekršaja stranaca koji se moraju raditi po hitnom postupku.
  • Srba

    05.09.2023 21:54
    Ne, ovo nema baš nikakve veze sa protestima vozača hitne pomoći juče u Beogradu.
  • Miki1

    05.09.2023 21:36
    Nepismeni konji
    Uniformisane nepismene saobracajne bitange..
    Sramote ove drzave iči nazovi drzave
  • Sinisa

    05.09.2023 19:12
    Neka gospoda dodji u Italiji pa neka vide kako hitne sluzbe voze , nema ni usporavanja na crveno a kamoli kocenja a vozaci se sklanjaju sa puta da oslobode prolaz sve skacu po bankinama sa kolima , ne dao ti bog da ih ne propustis moraces kredit podici da platis kazne koje ce ti policija napisati . Srbijo sramoto od drzave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika