Tinejdžerka iz Novog Sada nožem ubola drugaricu, oglasila se i škola

Trinaestogodišnja učenica OŠ "Đorđe Natošević" povredila je nožem svoju drugaricu iz škole, u ponedeljak, u parku kod Rektorata.
Tinejdžerka iz Novog Sada nožem ubola drugaricu, oglasila se i škola
Foto: 021.rs
Prema saznanjima 021.rs, nakon uzimanja izjava utvrđeno je da ima osnova za podnošenje krivične prijave za nanošenje lakih telesnih povreda.
 
Međutim, s obzirom na to da tinejdžerka nema 14 godina, slučaj je prosleđen Centru za socijalni rad i školi.
Istraga je utvrdila da su devojčice, posle nastave, prolazile kroz park, kada je jedna izvadila kuhinjski nož iz ranca i ubola vršnjakinju sa kojom se intenzivno družila. 
 
Nije jasan motiv za ovaj potez jedne od devojčica.
U OŠ "Đorđe Natošević" poručuju da ih je o nemilom događaju obavestila Policijska uprava Novi Sad.
 
"Nakon toga, škola je postupala u skladu sa Protokolom o postupanju u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. U skladu sa istim, obaveštena je nadležna školska uprava Ministarstva prosvete. Škola intenzivno sarađuje sa roditeljima, u izradi su Operativni planovi zaštite za sve aktere i vršnjačku grupu", poručuju u školi.
Ukazuju i na to da se incident dogodio van škole.
 
"S obzirom na to da se nemili incident desio van školske ustanove i van školskog vremena, škola ne pokreće vaspitno-disciplinski postupak, ali će sprovoditi vaspitne i zaštitne mere iz svoje nadležnosti", zaključuju u novosadskoj školi.
  • NS1

    09.10.2023 14:33
    Nije cudo,verovatno nas u svetu zamisljaju kao bradate zpustene sa nozem u zubima.
  • Zebra

    09.10.2023 12:50
    Imamo ozbiljan problem. Država nije uzrok problema, ali je država kriva zato što ignoriše problem. Ipak tu još nisu shvatili kako da pokradu novac. Ali da se vratim na temu… Deca žive u stvarnom i u virtuelnom svetu. Poruka, TikTok snimak, deep fake, lako postanu provokacija, izazov. Deca imaju silne frustracije. Ne znaju da se bore sa njima.
    Roditeljima je teško da ih štite. Čak da dete nema telefon, čuće od nekog drugog šta je neko rekao ili napisao za tog nekog.
  • Vladimir Jovanovic

    09.10.2023 11:12
    Hoću Vukašinov zakon!
    "Vukašinov zakon" stoji u fioci parlamenta od 2018. godine. Upravo taj zakon reguliše vršnjačko nasilje van školskih institucija!
    "Aleksin zakon" nije usvojen od 2016. godine, a on se odnosi na vršnjačko nasilje u školskim institucijama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika