Dvojici iz kriminalne grupe koja je uhapšena u Novom Sadu određen pritvor, jedan pušten

Osamnaestogodišnjoj braći M.P. i B.P, koji su uhapšeni kao deo kriminalne grupe iz Novog Sada, nakon saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu određen je pritvor.
Dvojici iz kriminalne grupe koja je uhapšena u Novom Sadu određen pritvor, jedan pušten
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, M. P. je pritvor određen zbog sumnje da je izvršio pokušaj ubistva u saizvršilaštvu i neovlašćeno posedovao drogu.
 
Osumnjičenom B. P. pritvor je određen zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i trgovina drogom i krivično delo neovlašćeno posedovanje droge.
"Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu obojici je odredio pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogli ometati postupak uticajem na svedoke i zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi u kratkom vremenskom roku mogli da ponove krivično za koje su osnovano sumnjivi", pojasnila je za Dnevnik portparolka suda Jelena Ostojin.
 
Jedan od braće blizanaca B. P. tereti se da je organizovao mrežu maloletnih preprodavaca narkotika koji su uhapšeni ranije i procesuirani, dok se M. P. sumnjiči da je učestvovao u pripremi i organizaciji izvršenja pokušaja teškog ubistva dvadesetdvogodišnjeg Novosađanina u junu ove godine.
Kako je i 021.rs ranije pisao, u pitanju je slučaj kada je na 22-godišnjeg mladića pucano 24. juna oko 14 časova, u Ulici Stevana Mokranjca, ispred broja 20. Ekipa Hitne pomoći ga je tada zbrinula i zatim je, u svesnom stanju, prevezen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu ubrzo je ranjavanje mladića na Detelinari kvalifikovalo kao pokušaj teškog ubistva za šta je predviđena kazna od najmanje 10 godina zatvora, a moguća je i doživotna robija.
 
Za to krivično delo, osim M.P, tereti se i sedamnaestogodišnji Novosađanin protiv koga će biti podneta krivična prijava, piše Dnevnik.
 
Osim blizanaca, u istoj akciji je uhapšen i L. M. (18), koji se tereti za napad na službeno lice, jer je nožem napao policijskog službenika.
 
L. M. je, prema saznanjima Dnevnika, saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda odbio predlog za određivanje pritvora.
 
"Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju, na koje stranke imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda", pojasnila je za "Dnevnik" portparolka novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović.
Podsetimo, policija je 2. decembra u Novom Sadu uhapsila četvoro pripadnika kriminalne grupe.
 
Za proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija tereti se M.P. (44), u čijem je stanu policija pronašla pištolj i više komada municije.
 
Policija intenzivno traga za M. Đ. (26), koji je, takođe, osumnjičen za učešće u izvršenju ovog, kao i još jednog pokušaja teškog ubistva tridesettrogodišnjeg Novosađanina u martu prošle godine.
 
Pretresom stanova osumnjičenih policija je pronašla kokain, amfetamin i marihuanu, kao i znatnu svotu novca, u domaćoj i stranoj valuti, za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.
  • Mašan

    23.12.2023 17:06
    .
    Jel im se stavlja na teret udruživanje radi vršenja KD ili su smo napisali organizacija…
  • Pravda

    05.12.2023 15:35
    Dokle će policija, više da namešta napade na službena lica???
  • Nebitna

    05.12.2023 09:27
    E moji panduri, samo vi cuvajte vodju, a on ce zauzvrat da postedjuje one koji vas napadaju nozem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika