Suđenje za otmicu Cvijetića: Optuženi negirali krivicu, za jednog nije sigurno da je uhapšen

Suđenje povodom otmice Gorana Cvijetića (44) iz Budisave nastavljeno je u Višem sudu u Novom Sadu, a pred novim sudskim većem je svoju odbranu izneo okrivljeni Božidar Bosnić (52).
Suđenje za otmicu Cvijetića: Optuženi negirali krivicu, za jednog nije sigurno da je uhapšen
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, pred sudom je rekao da je razumeo optužnicu i u potpunosti negirao krivicu navodeći da ostaje pri odbrani datoj u istrazi i na glavnom pretresu 21. septembra 2020. godine.
 
Na početku ponovljenog suđenja, 20. novembra prošle godine, optuženi Dalibor Bogdanović Boća (44), Goran Kovačević Goranac (48) i Nenad Stević (40) ponovili su da ne priznaju krivično delo koje im se stavlja na teret.
Bosnić tom ročištu nije prisustvovao zbog povrede, kao i optuženi policajac iz Beograda Vladica Rakić (39), za kog je rečeno da se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini.
 
Međutim, tokom jučerašnjeg pretresa sudija Sanja Perić je predočila da iz Bosne i Hercegovine još uvek nije stigla potvrda da je Rakić uhapšen, niti su postupili po zamolnici u vezi sa postupkom koji se protiv njega vodi pred sudom u toj državi.  
Njegov branilac Milan Alanović, piše Dnevnik, predložio je da se odredi suđenje u odsustvu jer smatra da su se za to stekli svi zakonski uslovi i da se vodi jedinstven postupak sa preostalim optuženima.
 
S tim predlogom se složio i tužilac Slobodan Josimović, ali je sudija Perić bila mišljenja da je taj zahtev preuranjen i predložila da se sačeka odgovor nadležnih organa iz BiH.
 
Na narednom ročištu, zakazanom za 23. maj, trebalo bi da budu saslušani Goran Cvijetić, koji se nalazi na izdržavanju kazne u KPZ Sremska Mitrovica zbog pokušaja teškog ubistva Nebojše Tubića Žapca, i još tri svedoka.
 
Goran Kovačević Goranac, Nenad Stević i Božidar Bosnić brane se sa slobode, dok se Dalibor Bogdanović Boća nalazi u pritvoru koji mu je određen u postupku za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca.
Petorica optuženih za otmicu počinjenu na Novoj Detelinari maja 2017. godine izjavili su na glavnom pretresu septembra 2020. godine, pred većem drugog sudije koji je otišao na novu funkciju, kao i u istrazi, da nisu krivi za delo koje im se pripisuje, niti je odbrana prihvatila pravnu kvalifikaciju krivičnog dela.
 
Zajedničko za njihove izjave u postupku, kao i stavove njihovih branilaca, jeste da smatraju da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela, odnosno da je učestvovala u ubistvu Teodore Kaćanski, i pokušaj ubistva Nika Uskokovića.
  • Advvvvk...

    23.02.2024 13:59
    Taj Cvijetic ne odgovara za ta dela za čega ga ekipa pokušava da tereti.Ko što je se vidi iz priloga da se ta ekipa između sebe čisti....Tako da taj momak nema veze sa tim i sa njima...Oteli su pogrešnog čoveka pa sada teško se izvuci a robija teška...
  • Jjjjj

    23.02.2024 10:45
    Sve neki pošteni ....jedan u pritvoru na Klisi a drugi u Bosni..
    A ostali se brane sa slobode...Kako su ostali na slobodi kad je predviđena višegodišnja kazna za otmicu..
  • Pravda

    23.02.2024 10:40
    Kad su nevini što onda odlažu postupak, više od 40 puta je odložen i što traje postupak skoro 7 godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika