Pripreme pred "Pobusani ponedeljak" na grobljima

U ponedeljak 10. maja je Pobusani ponedeljak, ponedeljak nakon Uskrsa i dan kad se pobusavaju grobne humke i dele bojena jaja naročito spremljena za duše pokojnika.
Pripreme pred "Pobusani ponedeljak" na grobljima
Foto: 021.rs
Kako poručuju u Lisju, tim povodom tradicionalno se održavaju pomeni i očekuje se veća poseta gradskom groblju i svim grobljima u gradu i prigradskim naseljima.
 
"JKP 'Lisje' neće organizovati prevoz kombijem za starija i invalidna lica. Građane koji nisu u mogućnosti, iz nekih razloga, da do subote urede pojedinačna grobna mesta, podsećamo da mogu da se dogovore sa našim službama na Gradskom groblju oko nasipanja humki i uređenja zelenila na grobnom mestu. Ulaz automobilima unutar gradskog groblja radnim danima i subotom nije dozvoljen", navode u Lisju.
 
Ovo preduzeće moli građane da vode računa o česmama i da ne ostavljaju smeće u slivnicima, kao i da po završetku posete groblju provere da li su ugasili sveće kako ne bi došlo do požara.
ShopiNS

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije

Od četvrtka očitavanje brojila za maj

Radnici Novosadske toplane od četvrtka, 20. maja očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za maj.