Vojvodina poklekla u Nišu, Železničar na korak do titule

Rukometaši Železničara danas su u Nišu savladali Vojvodinu sa 21:15 i došli na korak od istorijske, prve titule rukometnog šampiona države.

Nišlije su ovom pobedom u okviru 9. kola Superlige pretekli Novosađane na tabeli za jedan bod i ukoliko naredne nedelje trijumfuju u Šapcu osvojiće titulu. S druge strane, Vojvodina će u poslednjem ovosezonskom meču morati sa slavi protiv Partizana kako bi i naredne godine obezbedila učešće u Seha ligi, ali i da se nada eventualnom kiksu Železničara i tako se po šesti put uzastopno domogne pehara.

Današnji meč u Nišu bio je izuzetno čvrst čemu u prilog govori i izuzetno mali broj golova. Igrala se jaka odbrana, a skoro da i nije bilo kontri, brzog centra ili brzih realizacija u napadu.

Vojvodina je loše počela, prvih osam minuta nije postigla pogodak, da bi potom uspela malo da se konsoliduje i sredinom poluvremena dođe u prvo i jedino vođstvo na meču od 5:4. Ipak, domaćin uspeva da se stabilizuje pa na odmor odlazi s prednošću od 9:7.

U nastavku ponovo slična situacija, da bi polovinom drugog dela niški tim došao i do četiri gola viška - 15:11, a tu prednost uspeo je da sačuva do kraja susreta. Jedini raspoložen u crveno-belom timu bio je Branko Tomić koji je držao svoj tim u igri dugo vremena, ali nije mogao sam. Vojvodina nije realizovala čak tri sedmerca, a imala je i nekoliko promašenih zicera iz kontri pa je na kraju zasluženo poražena.

Sem Tomića koji je postigao pet, u strelce se šest puta upisao i Grozdanić, od toga četiri puta sa linije od sedam metara. Ostali su potpuno podbacili, a dodatni peh je i povreda Vučkovića pred kraj susreta za kojeg je sada neizvesno da li će moći da završi sezonu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport