Da li možete da pobedite ovu ekipu?

Počelo je prijavljivanje za akciju "Da li možeš da pobediš ovu ekipu" koja za cilj ima socijalnu inkluziju mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom.
Vođeni osnovnom idejom unapređenja socijalne inkluzije mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom, na inicijativu Dnevnog boravka ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika iz Novog Sada i uz podršku Novog kulturnog naselja, osmišljena je, i početkom marta 2018. godine započeta akcija: "Da li možeš da pobediš ovu ekipu?", o kojoj možete da čitate i OVDE.
 
Premda smo svedoci toga da se "najvažnija sporedna stvar na svetu" neretko koristi kao poligon za razne obračune, postoje organizacije i pojedinci koje fudbalu vraćaju njegovu suštinu. To je rušenje zidova i barijera, a ne njihovo uspostavljanje.
 
Građani tipične populacije iz lokalne zajednice su animirani, podsticani da se aktivno uključe u akciju, što je rezultiralo orgranizovanjem više od 30 sportskih (fudbalskih) susreta između tima Dnevnog boravka/Radnog centra i trinaest ekipa, raznovrsnih grupa građana, udruženja, preduzeća i ljudi dobre volje. Do sada je u akciji učestovalo više stotina građana Novog Sada dajući nemerljiv doprinos razvijanju klime prihvatanja osoba sa invaliditetom. 
 
U prethodne dve sezone akcije podršku su dale brojne nevladine organizacije, udruženja građana, sportska društva, a među njima, fudbal su igrali i igrači FK Vojvodina, kao i državni prvaci - odbojkaši Vojvodine. 
 
Svi koji žele da se prijave za treću sezonu "Da li možeš da pobediš ovu ekipu" mogu to da učine na Fejsbuk stranici Novog kulturnog naselja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport