Kako je grad raspodelio novac sportskim klubovima, KK Vojvodina može da "odahne"

Za više od 350 sportskih organizacija i klubova izdvojeno je više od 250 miliona dinara u 2020. godini.
Kako je grad raspodelio novac sportskim klubovima, KK Vojvodina može da "odahne"
Foto: 021.rs
Za klubove i organizacije iz gradskog budžeta biće izdvojeno više od 254,6 miliona dinara, što je za 46 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.
 
I ove godine, kao i prethodnih, najviše novca je namenjeno rukometnim klubovima iz Novog Sada. Od 34,2 miliona dinara, koliko je namenjeno rukometašima, na račun sedmostrukog uzastopnog prvaka Srbije RK Vojvodina otići će 19 miliona dinara.
 
Dosta novca je otišlo i za finansiranje odbojkaških klubova - 31,8 miliona dinara. Naravno, najveći deo novca namenjen je trostrukom uzastopnom državnom šampionu Odbojkaškom klubu Vojvodina, koji će dobiti 21 milion. Milionske iznose kod odbojkaških klubova dobili su još i OK Novi Sad, OK FOK, OK Futog i ŽOK Novi Sad.
 
Ove godine i košarka je među sportovima koji će dobiti najviše novca, ukupno 26,2 miliona, što je za gotovo 15 miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Međutim, razlog ovom uvećanju sredstava nije taj što je novih 15 miliona ravnomerno raspoređeno među klubovima, nego što će najviše novca leći na račun Košarkaškog kluba Vojvodina.
 
KK Vojvodina prošle godine je dobio pet miliona dinara, što je bilo mizerno za tim koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbiji. 
 
Na to su ukazivali i u samom klubu, a problemi koji su ih zadesili pred početak sezone, opasnost od gašenja, blokada računa dovela je do promene uprave kluba. U klub je došao i predsednik Gradskog sportskog saveza Vladimir Šiška, a reči da je "grad stao iza kluba" potvrdile su se već sad, s obzirom na to je KK Vojvodina dobila 16 miliona dinara, što je za 11 miliona više u odnosu na prošlu godinu.
 
 
Za najvažniju sporednu stvar na svetu izdvojeno je 13,2 miliona dinara, ali u to ne ulazi novac koji grad izdvaja za Fudbalski klub Vojvodina kao pokrovitelj kluba. Koliko će ove godine grad izdvojiti za Vošu nije poznato, ali je 2018. klubu donirao 10 miliona dinara.
 
Najviše novca od fudbalskih klubova dobio je Kabel, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije. Kabelu će na račun leći 1,8 milion dinara, što je za 500.000 dinara više u odnosu na prošlu godinu. 
 
Najviše novca među klubovima koji se takmiče u petom rangu domaćeg fudbala u Novosadskoj ligi, koju 021.rs redovno prati, dobio je FK Indeks - 700.000 dinara. Tu su i Slavija i Novi Sad sa po 650.000 dinara, dok su Futog, Petrovaradin i jesenji šampion Rumenka dobili 600.000 dinara.
 
Iz budžeta grada finansiraće se Vaterpolo klub Vojvodina, koji će dobiti 20 miliona dinara, pet miliona više nego prošle godine. Novosađani će pomoći i gradsku atletiku, veslanje, plivanje, streljaštvo i streličarstvo, tenis, biciklizam, neolimpijske sportove, bejzbol, ragbi, paraolimpijske i neparaolimpijske klubove...
 
Ceo spisak možete da pogledate OVDE.
  • Novosađanin

    15.02.2020 17:57
    Bravo
    Sve pohvale za sport u Novom Sadu!
    Najlakše je omalovažavati i osporavati rezultate. Sport je dostupan svakom detetu u gradu kroz besplatan sport u školama što ranije nije bilo, Rukometaši i Odbojkaši prvaci Srbije, Basketaši najbolji na Svetu, Atlestski Klub najbolji u Srbiji, Fudbal i Košarka se polako dižu što nije lako jer znamo koliko su to skupi sportovi, takodje i individualni sportovi sve bolji.
    Sve pohvale za Grad i Gradsku Upravu za Sport!!
  • Kivi

    15.02.2020 14:16
    Masovnost i zdravlje
    Obavežite sve te klubove koji su dobili milione, da otvore svoja vrata i obezbede programe za decu, mlade, odrasle i starije osobe. To je evropski trend: vezbanje radi zdravlja i blagostanja, a ne samo podrska šačici prvotimaca...
  • stane

    14.02.2020 23:34
    Uglavnom se ulaže u loptanje kao i uvek, a sportovi kojim Novosađani treba da se ponose jer svojm rezultatima šire ugled grada. Takav jedan od sportova je šah. Pored velike tradicije jer imamo klub koji je pre neki dan slavio 98 godina postojanja a u zadnjih 10 godina osvojio 5 titula prvaka države, 6 puta kup sa preko trideset klubova na teritoriji grada gde se radi sa decom od predškolskog uzrasta pa nadalje iz kojih će izrasti šampioni i biti dosledni naslednici sadašnjih šampiona. Sa mnogo manje sredstava nego što je dato Kabelu bi se postigli rezultati zavidnog nivoa. Novi Sad se širom sveta prepoznaje po šahovskoj olimpijadi koja je održana u ovom gradu. Iz tih razloga ljudi koji raspodeljuju naša sredstva bi trebali povesti računa i o ovom računa i ulaganjem pomognu rad ovih skromnih i pametnih sportista koji bi to svojim rezultatima to sigurno opravdali, i doprineli još većem ugledu našeg grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.