Petorica bivših Vošinih fudbalera u reprezentaciji: Od Tadića do Rockova

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama Lige nacija, protiv Rusije i Turske, a među njima se nalaze i bivši fudbaleri Vojvodine.
Petorica bivših Vošinih fudbalera u reprezentaciji: Od Tadića do Rockova
Foto: 021.rs
Na spisku od 27 fudbalera ne nalazi se nijedan igrač iz domaćeg šampionata, pa tako među njima nema ni onih koji trenutno nose dres Vojvodine.
 
Ipak, tu su petorica igrača koji su nekada nosili crveno-beli dres, pa se Voša dobro kotira po broju fudbalera koje je iznedrila u reprezentaciju.
 
Gotovo svi pozvani fudbaleri igraju u veznom redu. 
 
Dvadesetdevetogodišnji Danijel Aleksić trenutno nastupa za turski Bašakšehir, a za prvi tim Vojvodine je nastupao od 2007. do 2010. godine, kada je prešao u Đenovu. Aleksić je upisao jedan nastup za reprezentaciju do sada.
 
Tumbaković računa i na Mijata Gaćinovića, koji je ovog leta potpisao za Hofenhajm. Gaćinovića novosadska publika i kao deo tima koji je u Novi Sad doneo prvi trofej Kupa Srbije, ali i kao člana "orlića" koji su osvojili Svetsko i Evropsko prvenstvo. Gaćinović je nastupio 18 puta za reprezentaciju Srbije i postigao je dva gola.
 
Sergej Milinković Savić je još jedan član generacije koja je 2014. godine osvojila prvi Kup za Vojvodinu. Kao i Gaćinović, i on je osvojio sa "orlićima" Svetsko i Evropsko prvenstvo. Sadašnji igrač Lacija u Voši je igrao do 2014. godine. Za reprezentaciju Srbije upisao je 15 nastupa, bez postignutog gola.
 
Kapitena Ajaksa Dušana Tadića navijači Vojvodine odlično pamte i to po dobrom. Ponikao je u Voši, odakle je 2010. prešao u Groningen. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 67 utakmica i postigao 15 gola. Od igrača koji su sada pozvani u reprezentaciju, više golova je postigao samo Aleksandar Mitrović.
 
Ljubiša Tumbaković je ponovo ukazao poverenje bivšem kapitenu Vojvodine Emilu Rockovu. Rockov je osvojio sa Vošom drugi trofej Kupa Srbije u istoriji kluba, nakon čega je prešao u mađarski Fehervar. Za Srbiju je debitovao u oktobru prošle godine, na utakmici protiv Paragvaja.
 
Ceo spisak igrača koji su pozvani u reprezentaciju pročitajte na OVOM LINKU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.