Prva pobeda Vojvodine u Beleku

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Slaviju iz Sofije rezultatom 1:0 (0:0) u četvrtoj proveri na pripremama u Turskoj.
Strelac jedinog pogotka na meču bio je Mladenović u 70. minutu.
 
Utakmica je kasnila oko pola sata, pošto su sudije na putu ka centru Susesi doživele lakši saobraćajni udes. Zajedničkom odlukom timova pištljaku je preuzeo pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac, dok su pomoćni arbitri bili iz stručnog štaba Slavije i tako je bilo do 25. minuta kada su sudije pristigle i preuzele svoje uloge.
 
Vojvodina je imala dva dobra napada u 5. i 10. minutu, preko Simića i Novevskog, ali bez ozbiljnije završnice, a onda je već u 11. minutu imala najbolju priliku. Simić je pobegao svom čuvaru koji ga je oborio, a Dragan Šarac nije imao dilemu da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gemović, ali je golman Patev pročitao njegovu nameru i odbranio penal.
 
Nakon dinamičnog starta meča, usledio je nešto mirniji period, barem kada su u pitanju prave šanse. Bugarski tim je bio opasan praktično samo iz prekida, imao je dva dobra centaršuta iz kornera, ali bez većeg posla za Nikolu Simića. Slavija je najozbiljniji udarac imala u 27. minutu kada je Valčev iskosa sa desne strane, sa nekih 16, 17 metara, pogodio spoljni deo mreže.
 
Tim Nenada Lalatovića je bio opasniji tim na terenu, a najbolju šansu u prvih 45 minuta, posle promašenog penala, imao je Devetak. U nadoknadi vremena, nakon uigrane akcije iz kornera, Drinčić je odlično centrirao, a Devetak glavom sa peterca šutirao za malo preko prečke.
 
Vojvodina je u istom ritmu nastavila i na startu drugog poluvremena. Nenad Lalatović je napravio jednu izmenu na  pauzi, ušao je Mladenović umesto Novevskog, a na isteku sata igre još tri. Teren su napustili Andrić, Đurić i Devetak, a ušli su Saničanin, Kovačević i Topić.
 
Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je  Veljko Simić, koji je utrčao kroz sredinu, prihvatio loptu i snažno šutirao u prvi ugao, ali se istakao golman Slavije odličnom intervencijom. Bugarski tim gotovo da nije prelazio polovinu terena, što dovoljno govori koliko je Vojvodina dominirala, ali su prave šanse izostale sve do 70. minuta. Onda je Mladenović povukao loptu kroz sredinu, lepo izbacio Gemovića, ovaj je sa nekih 15 metara šutirao u prvi ugao, golman je odbio pravo na nogu Mladenovića koji pogađa za zasluženo vođstvo Vojvodine – 1:0.
 
Lalatović je odlučio da promeni i golmane, pa je Simića zamenio Toroman. Sledeći pokušaj, desetak minuta pre kraja, opet je imala Vojvodina, i ponovo je akter bio Mladenović, ali je ovaj put šutirao preko gola.
 
U 83. minutu Slavija je postigla pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije, na nezadovoljstvo bugarskog tima. Samo tri minuta kasnije Bugari su imali najbolju priliku, ali se istakao mladi golman Toroman verovatno najboljom odbranom na meču.
 
Naredni rival Vojvodine biće moskovska Lokomotiva, a taj meč na programu je u sredu.
  • Zvrk

    25.01.2021 22:14
    "utakmica"
    Ovo nema ni u područnim ligama, pomoćni treneri sudije?
    Sažalili se Bugari pa pustili Snajper ove uzdanice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport