Voša dočekuje Panevežis: Kao da je 0:0, idemo na pobedu i prolaz uz podršku naših navijača

Fudbaleri Vojvodine dočekaće, u četvrtak, litvanski Panevežis u revanš meču drugog kola kvalifikacije za Ligu konferencije. Trener Voše Slavoljub Đorđević optimista je pred sutrašnji meč.
Voša dočekuje Panevežis: Kao da je 0:0, idemo na pobedu i prolaz uz podršku naših navijača
Foto: 021.rs
Uoči ove utakmice, "stara dama" pokrenula je i jednu humanu akciju. U saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Crvenim krstom Vojvodine na platou Vujadina Boškova (između Spensa i severne tribine "Karađorđa") klub je organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji se danas u periodu od 13 do 18 časova odluče za ovo humano delo dobiće po dve ulaznice za zapad za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između "stare dame" i Panevežisa.
 
U prvom meču Vojvodine je slavila na gostovanju u Litvaniji minimalnim rezultatom 1:0. Iz tog razloga, Đorđević poziva na oprez, ali i najavljuje igru na pobedu pred domaćim navijačima. 
 
Đorđević kaže da protivnik možda na papiru nije atraktivan i da ne dolazi iz neke velike fudbalske zemlje, ali ukazuje na to da je jako nezgodan rival. 
 
"Imaju veliki broj stranaca, tehnički su jako dobri i napravili su nam dosta problema. Dolaze sa golom minusa i siguran sam da će biti još ofanzivniji i agresivniji. Mi imamo povoljan rezultat, znamo da će biti teško i neizvesno, ali svesni smo da javnost očekuje prolazak. Ono što ja mogu da kažem u ime mojih momaka, mog stručnog štaba i mene, učinićemo sve da prođemo dalje", rekao je Đorđević.
 
On je potvrdio da će biti promena u sastavu i najavio sigurne dve izmene u odnosu na prethodni meč sa Partizanom.
 
"Imam jednu dilemu u veznom redu i u napadu će biti nekih promena. Nije to neka velika razlika, okolnosti su takve, moramo da vidimo koga možemo da maksimalno opteretimo, a koga možemo da odmorimo. Očekujemo barem dve promene u timu. Mića Vukadinović je juče počeo da trenira sa nama, Nešković se polako vraća, a dobra vest je i da Marku Bjekoviću ipak nije pukao ligament skočnog zgloba, već je samo naprsnuo, tako da će verovatno raditi sedam dana van ekipe i da će za dve nedelje da bude sa nama. Đorđević neće biti sa nama do oktobra", otkrio je Đorđević.
 
Trener Voše smatra da još uvek ništa nije gotovo, da će njegova ekipa imati isti pristup, bez obzira na rezultat iz prvog meča.
 
On se osvrnuo i na promenu pravila UEFA o ukidanju gola u gostima koje će doneti mnogo veći broj produžetaka i samim tim veće su šanse da odlučuju kasnije i penali.
 
"Pravilo gola u gostima koliko je bilo dobro, toliko je bilo i loše. Zato treba da budemo pažljivi i koncentrisani kao da je 0:0 i kao da je prva utakmica. Ekipa treba da ima dozu opreza, ali još više treba da ima samopouzdanja i da pred našim navijačima idu na pobedu", zaključio je Đorđević.
 
Utakmica Vojvodina - Panevežis na programu je u četvrtak u 20 sati.
  • Milos

    28.07.2021 20:39
    Hm
    Lalate vrati se ovaj nema pojma.
  • Dete rock'n rola

    28.07.2021 17:35
    Eto ja bi veoma skromno iskoristio ovu svrsishodno ukazanu priliku da pozovem i navijače Voše i Panevežisa da zajedno GROMOGLASNO navijaju. Naravno da sam mislio na sportsko navijanje.
    Vrlo sportsko. I nemojte da slučajno vičete nešto što ne spada u sportsko navijanje.
    E to ni slučajno.
  • V

    28.07.2021 17:22
    Uprava napolje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.