Rukometaši Vojvodine savladali Radnički, za trofej će se boriti protiv Pančeva

Rukometaši Vojvodine i Dinama iz Pančeva boriće se za trofej Kupa Srbije.
Aktuelni prvaci iz Novog Sada opravdali su ulogu favorita na gostovanju Radničkom u Kragujevcu 31:19 (14:7), dok su rukometaši Dinama u Pančevu nadigrali beogradski Partizan 32:26. 
U finalu se igraju dve utakmice, termini će biti naknadno određeni.
Rukometaši Vojvodine će šestu sezonu uzastopno igrati u finalu, dobili su tri uzastopna (2019, 2020, 2021), a 2018. su bili poraženi od Železničara, prošle od Metaloplastike. 
 
U Kragujevcu su dominirali od prvog do poslednjeg minuta. Aziz, Marko Vasić i Bukovski su postigli po pet golova za Vojvodinu, dok je najefikasniji kod Radničkog bio je Dušan Kasalović sa četiri pogotka.
 
Dinamo iz Pančeva je do trećeg finala Kupa Srbije stigao boljom igrom protiv crno-belih u toku celog meča. Na 12 minuta pre kraja bilo je 24:23, usledila je serija od 3:0 domaćina i prednost je bila sačuvala do kraja. Uroš Pavlović i Stefan Sunajko postigli su po 10 golova za Dinamo, a kod Partizana Uroš Kojadinović bio je najefikasniji kod Partizana sa osam pogodaka.
  • eh

    09.05.2023 05:54
    kad bi
    Prvo da cestitam rukometasima Vojvodine na svoj sreci koju su doneli navijacima i simpatizerima Vose!
    Eh, kad bi i ostale sportske sekcije SD Vojvodine bile ovako dobro organizovane i radile svoj posao, i u drugim sportovima bi cistili sve pred sobom kao i u rukometu! I naravno kad nas ne bi planski i sistemski unistavali sa drzavnim projektima komunisticke sportske zaostavstine u Srbiji! SAMO NAPRED VOJVODINA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport