Voša o izbacivanju sina Laneta Jovanovića iz reprezentacije: Prihvatamo odluku, igrač se izvinio

Fudbalski klub Vojvodina oglasio se povodom odluke selektora kadetske reprezentacije Srbije Aleksandra Lukovića da sa spiska fudbalera za Evropsko prvenstvo izbaci Lazara Jovanovića.
Voša o izbacivanju sina Laneta Jovanovića iz reprezentacije: Prihvatamo odluku, igrač se izvinio
Foto: FK Vojvodina

Lazar Jovanović je član Vojvodine i sin proslavljenog fudbalera Laneta Jovanovića. Po Lukovićevim rečima, Jovanović mlađi je na prvenstvenoj utakmici u Kraljevu, prilikom izmene, više puta opsovao trenera svog kluba.

U FK Vojvodina poručuju da u potpunosti razumeju i prihvataju odluku selektora da Jovanovića izostavi sa reprezentativnog spiska zbog neprimerenog ponašanja "i gesta koji ne priliči jednom sportisti, a posebno ne nekome ko je član FK Vojvodina".

"Poštovanje trenera kao jedinog autoriteta koji odlučuje o tome ko, kada i koliko će igrati u timu koji vodi predstavlja neizostavan i jedan od najvažnijih delova kodeksa ponašanja u FK Vojvodina, kojeg posebno moraju biti svesni i pridržavati ga se dečaci koji treniraju u omladinskoj školi 'Ilija Pantelić'. Samim tim, svoje greške je svestan i sam Lazar Jovanović, koji se zbog iste izvinio stručnom štabu i svojim saigračima", navodi se u saopštenju novosadskog kluba.
 
U Voši podsećaju na to da Lazar Jovanović ima samo 16 godina i da je svojim talentom, "uočljivim na gotovo svakoj utakmici u takmičenju sa svojim vršnjacima", pokazao da bez ikakve sumnje predstavlja budućnost srpskog fudbala i nekog ko, uz pravilan razvoj, ima potencijal da ostavi zapažen trag čak i u evropskom fudbalu.
 
"Iz tog razloga, fudbalski klub Vojvodina moli i apeluje na sportsku javnost da ne tabloidizuje i ne predimenzionira ovaj slučaj, kako zbog mira i daljeg razvoja našeg mladog fudbalera, tako i atmosfere u kojoj će se kadetski nacionalni tim Srbije pripremati i započeti učešće na Evropskom prvenstvu. Našoj kadetskoj reprezentaciji želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu i uvereni smo da će ostvariti zapažen rezultat, baš kao što smo uvereni da će značajan doprinos uspesima naših nacionalnih selekcija na nekim narednim takmičenjima dati i naš Lazar Jovanović", zaključuje se u saopštenju.
Podsetimo, selektor kadetske reprezentacije Aleksandar Luković rekao je u četvrtak da je Jovanovića izostavio sa spiska zbog nediscipline. 
 
"Jedan od najvažnijih kriterijuma je odnos igrača prema obavezama i njihovo ponašanje, kako u nacionalnom timu, tako i svojim klubovima. Shodno tome, doneo sam odluku da sa spiska putnika za Mađarsku precrtam Lazara Jovanovića. Napadač Vojvodine je napravio disciplinski prekršaj koji se kosi sa mojim uverenjima i sa vrednostima koje svi zajedno promovišemo u reprezentaciji. Obavio sam sa njim razgovor, mislim da je shvatio poruku. Za mene su svi igrači isti i oni to vrlo dobro znaju. Lazar je veliki talenat našeg fudbala, njegovi igrački kvaliteti uopšte nisu sporni. Moj dobronameran savet mu je da iz ove situacije izvuče pouku i da bude bolji", rekao je Luković.
 
Reprezentacija Srbije do 17 godine je počela sa pripremama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj koje će se održati od 17. maja do 2. juna. U grupnoj fazi "Orliće" očekuju Slovenija, Italija i Španija, a dve najbolje ekipe iz grupe prolaze u četvrtfinale.
  • Milan NS

    13.05.2023 07:46
    Dečko je OK
    samo ako ne psuje i ne pljuje po terenu... šta? A ipak to radi...
  • Xyz

    13.05.2023 06:34
    Ne razvlacite dete po novinama aloooo!!!
  • Džontra

    13.05.2023 00:35
    Mislim da ćemo biti ponosni na Lazara za koju godinu, on je sigurno mnogo dobar momak, iskren i pravičan, izaći će jači iz svega ovoga, pozitivno razmišljanje iznad svega. Siguran sam da je dečko ljudina i klasa od fudbalera. Živi bili, daće Bog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.