Kako upravljati novcem?

U sredu će u Kulturnom centru biti održano besplatno predavanje na temu "Psihologija upravljanja novcem".
U sredu će u Kulturnom centru biti održano besplatno predavanje na temu "Psihologija upravljanja novcem".

Cilj je da se kroz predavanje i diskusiju prenese znanje i iskustvo iz ove važne oblasti, oslanjajući se na dugogodišnju psihoterapijsku praksu iz koje su proistekle NLP i druge metode koje istražuju strategije razmišljanja i ponašanja uspešnih ljudi iz sveta biznisa, obrazovanja, medicine, sporta. itd.

Na predavanjima će fokus biti na dve važne teme koje su početak svakog uspeha:

1. Lična uverenja ili metafore o novcu
Koliko puta ste čuli od roditelja da odmah operete ruke nakon što ste dirali novac? Koliko puta ste čuli svoju mamu kako nervozno ide po kući i govori da će je novac ubiti? Koliko puta su Vam roditelji rekli da je novac izvor svakog zla? Mnogi od nas vaspitani su u nekoj vrsti prezira prema novcu, ipak kada odrastemo shvatimo da nam je novac važan i da nam životni kvalitet u velikoj meri zavisi upravo od novca.

2. Kako dobre ideje pretvoriti u jasne i merljive ciljeve?
Istraživači su proučavali šta je to što izuzetne profesionalce iz različitih oblasti čini tako uspešnim i zaključili su da je način na koji razmišljaju kada postavljaju svoje ciljeve. Kako dobre ideje pretvoriti u jasne korake je veština koja se može savladati i uspešno primenljivati.

Predavači:

Danijela Živančević, specijalistkinja iz oblasti psihoterapije i savetovanja, nosilac nacionalnog sertifikata za psihoterapiju Saveza društva psihoterapeuta Srbije. Ima višegodišnje iskustvo u vođenju stručnih edukacija iz oblasti psihologije uspeha i efikasnog pregovaranja.

Branka Stojanović, diplomirana ekonomistkinja i sertifikovani NLP master. Ima višegodišnje radno iskustvo i stručno usavršavanje u oblasti bankarstva i finansija sa primenom NLP metodologije u svom radu.

Organizator je Biznisnova centar za proaktivno poslovanje. Predavanje je u sredu, 4. marta, od 18 do 20h, adresa je Katolička porta 5.

Učešće je besplatno uz obaveznu prijavu na mejl: biznisnova.org@gmail.com.

  • 02.03.2015 12:57
    Upravljanje novcem
    Upravljanje novcem jeste veština koju treba znati.
    Svako od nas ima primer da dve osobe / porodice sa istim mesečnim primanjima žive različito.
    Jedni nemaju dugova, poplaćali su sve račune, u frižideru ima hrane, upriliče lične kupovine, pa i godišnji odmor dok su drugi u dugovima, nemaju za hleb, za godišnji odmor, ...
    Međutim, o disciplini upravljanja novcem treba da nas uče ovi prvi/ praktičari a kada čujemo njih onda neka nastupe teoretičari.
  • Mica

    02.03.2015 11:23
    Vec vidjeno
    Da li je to opet neka prevara s novcem u pitanju ?
  • riki

    02.03.2015 08:56
    ...
    Kada ima novac lako je njime upravljati, al od nicega treba napraviti nesto, tesko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti