"Zelenilo": Tenderi o nabavci zemlje su u skladu sa zakonom

Povodom optužbi Nove stranke da "Gradsko zelenilo" namešta tender za nabavku humusne zemlje, ovo preduzeće je saopštilo da je tender koji je raspisan u potpunosti u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.
Povodom optužbi Nove stranke da "Gradsko zelenilo" namešta tender za nabavku humusne zemlje, ovo preduzeće je saopštilo da je tender koji je raspisan u potpunosti u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

"U to mogu da se uvere i građani uvidom u tekst oglasa, ali i autor saopštenja, pod uslovom da ga u potpunosti i detaljno prouči i da barem površno poznaje Zakon o javnim nabavkama", stoji u saopštenju "Zelenila".

Ovo preduzeće dalje navodi da se tender za količinu zemlje od 9300 m3 odnosi za nabavku za celu 2015. godinu, a ne za jedan projekat. Predviđena količina predstavljamaksimalne potrebe "Gradskog zelenila" za tekuću godinu, što ne znači da će se sva količina i naručiti.

"Isporuka humusne zemlje u roku od tri dana u prostorije naše Mehanizacije odnosi se na svaku pojedinačnu narudžbinu u skladu sa potrebama JKP "Gradsko zelenilo", što znači da se zemlja ne isporučuje odjednom, već sukcesivno tokom trajanja ugovora", dalje stoji u saopštenju.

"Zelenilo" je navelo i da su na današnjem otvaranju ponuda u "Otvorenom postupku nabavke rastresite humusne zemlje, bez primesa gline i korova, posebno ambrozije", bile ponude dve firme: "Pro domo DOO" iz Lukićeva koja je dala nižu cenu zemlje, i "KTM trans" sa Čeneja. Postupak je u toku, a informaciju o rezultatima svih sprovedenih tendera, svi zainteresovani mogu da nađu na portalu "Gradskog zelenila".

Podsetimo, Gradski odbor Nove stranke optužio je ranije "Zelenilo" da namešta tendere, odnosno poslednje tri javne nabavke plodne zemlje, kako bi posao dobila firma KTM Trans iz Čeneja. Kako je ta stranka navela u saopštenju, na poslednje tri javne nabavke plodne zemlje javila se isključivo jedna firma, iako prema oceni ove tranke, zemlju mogu da obezbede i drugi ponuđači, ali ne mogu da ispune uslov o isporuci zemlje, a to je rok od tri dana. NS je pozvala nadležne institucije da provere "kako i kada će jedini i nesumljivo izabrani ponuđač isporučiti 15.000 tona zemlje za samo 72 sata".

  • Dada

    13.03.2015 07:04
    čuvam čuvam
    Papiri se čuvaju, jer ako se aktiviraju, četvrtina sadašnje gradske vlasti nam ode u ravni Srem, u Sremsku Mitrovicu.
  • 12.03.2015 23:48
    Zašto se u Privrednom kriminalu još u fioci čuvaju papiri o krađi prilikom izgradnje kabina 2008.g. i nabavke ograde od 250.000 evra koja nikada do danas nije postavljena i niko ne zna gde se nalazi? Naravno, tu je i behatoniranje Štranda tokom istog mandata i izgradnja Gradske bašte...Takve stvari nikada ne zastarevaju.
  • Stari zeleni Zelenaš iz Zeleni

    12.03.2015 18:45
    tenderi
    U Novoj stranci me baš zaniima ko ima položen ispit za službenika javnih nabavki. Možda i ima, ne znam. Ja naprednjake ne volim. Mrzim ih. Jako. Ali dok su članovi Nove stranke bili u DS, zašto se nisu bunili za tendere za dizalilcu, kamione, kosačice iz Turske, traktore iz Indije, klizalište na Štrandu iz Male Krsne i sl. Ako već ujedate, nemojte kidati, ujedite punim ustima. A i uzgred, kada se tenderi nisu nameštali. Još niste naučili da se tender namešta pre raspisivanja...... a ne kada se otvore ponude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti