Žurka i promocija fotomonografije benda Zbogom Brus Li danas u Fabrici

Promocija fotomonografije poznatog novosadskog benda Zbogom Brus Li "Zabranjenima ulaz besposlen" biće danas, 1. decembra, u SKC Fabrika, Bulevar Despota Stefana 5.
Promocija fotomonografije poznatog novosadskog benda Zbogom Brus Li "Zabranjenima ulaz besposlen" biće danas, 1. decembra, u SKC Fabrika, Bulevar Despota Stefana 5.

Posle kaseta, CD-a, ploče, spotova i jednog igranog filma, sada se zanimljive informacije o ovom kultnom novosadskom bendu mogu pronaći i u knjizi, tačnije fotomonografiji "Zbogom Brus Li - Zabranjenima ulaz besposlen", a uskoro i u dokumentarcu.

Slavko Matić iz benda Zbogom Brus Li gostujući na Radiju 021 objasnio je da ova fotomonografija sadrži 23 godine rada benda, njihove uspone i padove, svirke i događaje na kojima su gostovali, kao i mnoge njihove uspomene koje su ostavile neizbrisiv trag na stvaralaštvo.

"Tri godine radili smo na ovoj knjizi i obećavamo da njena promocija neće uopšte ličiti na klasično književno veče. Kao specijalan gost na promociji pojaviće se i čuveni beogradski voditelj Zoran Kesić, koji će pričati kako o samoj knjizi, tako i o medijskom mraku u kom svi živimo, zatim govoriće i Branislav Grubački Guta, kao i mi autori. Ulaz je besplatan tako da pozivamo sve da nam se pridruže u Fabrici", rekao je Matić.

Fotomonografiju čini preko 5.000 foto-prizora, stripova i crteža. Mnogi su u ovoj knjizi rekli koju reč o bendu pa je tako Petar Peca Popović rekao da je "ZBL davno našao svoj koridor, možda ne dovoljno širok ali dovoljno dug da ih odvede do samog kraja snova. Gde sijaju žice gitare i tambure. To nikako nije mala stvar u ovoj maloj zemlji", dok se Petar Janjatović opredelio za nešto širu kvalifikaciju značaja ovog benda.

"Sa prirodnom nepretencioznošću obrađuju tradicionalne pesme, tako da refreni dugo posle nastupa zvone u glavi. I ne postoji kotlić iz koga neće zahvatiti kad spremaju svoju čorbu. Neko učeniji bi to opisao kao postmodernizam, a meni sve to izgleda kao dobra zajebancija. Da se stručno izrazim", samo su neki od citata iz ove četiri stotine pedeset i dve stranice teškog šarenila, poluteškog rokenrola i lagane filozofije.

Satnica programa:

19:00h - Omladina JAZAS-a Novi Sad, Svetski Dan borbe protiv side. (Demonstracija pravilne upotrebe kondoma...

- DJ Ura - Muzika sa gramofona.

20:00h - Promocija knjige "Zbogom Brus Li: Zabranjenima ulaz besposlen".

- Najmanje 24 minuta pričaju: popularni Zoran Kesić, autor fotomonografije Slavko Matić Vijetnamac, dizajner Nebojša Reljin Feki, Branislav Grubački Guta izumitelj Novog optimizma i pokretač projekta ''Vojvodina recommended''.

20:30h - Projekcije:

- Trejlera za film o grupi Zbogom Brus Li, autora Miroslava Jovića.

- Kratkog filma ''Novi optimizam Zbogom Brus Li-ja i obratno''.

- Projekcija novog ZBL spota ''Pevaju Svi''.

21:00h - Zbogom Brus Li koncert + Gosti iznenadjenja.

22:00h - LIVE Vinyl Act: DJ Ura (gramofoni) + Smuk (gitara).

23:00h - Kraj.

Izdavač fotomonografije je Studentski kulturni centar Novi Sad.

  • @Shone

    01.12.2015 15:31
    paaaaa
    da ljudi odu kuci na vreme da se ne saplicu o sponzoruse i krimose, oni tek tad krecu .... :) :) :)
  • Šone

    01.12.2015 14:30
    Šone
    čuj kraj u 23... pa kako :D
  • JAZZ

    30.11.2015 16:02
    Preporucujem svakako !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti