Analizira se na koje novosadske raskrsnice treba postaviti nadzorne kamere

Uprava za saobraćaj raspisala je tender za izbor ponuđača koji će anlizirati gde na pojedinim raskrsnicama u Novom Sadu treba postaviti kamere za nadzor saobraćaja.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, istraživanje će omogućiti da se analiziraju saobraćajne nezgode na raskrsnicama od 2010. do 2014. godine, kao i efekti automatske prinude (kažnjavanja vozača primenom video nadzora) kako bi se utvrdilo gde treba da stoje kamere. Konkretno, očekuje se da analiza obuhvati deset raskrsnica u gradu.

U pitanju su raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I, Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, Rumenačke i Kornelija Stankovića, Bulevara cara Lazara i Cara Dušana, Futoškog puta i Bulevara Slobodana Jovanovića, Bulevara kralja Petra I i Hajduk Veljkova, Temerinske i Partizanske, Bulevara kralja Petra I i Kisačke, Jevrejske i Uspenske i Narodnog fronta i Fruškogorske ulice.

Nakon što analiza bude gotova, Grad će dobiti predlog raskrsnica za postavljanje sistema automatske prinude.

Podsetimo da se video kamere za nadzor saobraćaja nalaze na više desetina novosadskih raskrsnica i ulica, ali da slabo služe za kažnjavanje vozača jer se ispostavilo da snimci nisu dobri za identifikaciju.

Novi Sad je prošle godine na više raskrsnica, koje se pominju u ovom tenderu, postavio nove kamere, ali one još nisu aktivirane.   

Autor: 021

  • Vlada Vasiljević

    22.01.2016 21:02
    Ja znam gde kamere da postavite.... ;-)
  • Mickey

    19.01.2016 18:25
    Sta nam to vredi,kada god je zatrebalo da se nesto dokaze preko tih istih,nije moglo ili je iznenada nesto pokvareno.......

  • Bora

    19.01.2016 12:39
    Ko tu koga...
    "Uprava za saobraćaj raspisala je tender za izbor ponuđača koji će anlizirati gde na pojedinim raskrsnicama u Novom Sadu treba postaviti kamere za nadzor saobraćaja."

    Pa šta radi Uprava za saobraćaj? Što oni ne urade analizu?
    Valjda je njihov posao samo raspisivanje tendera i trošenje para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti