FOTO: Još jedan poraz sindikalaca, ni "š" od najavljenog štrajka

Novosađani danas nisu osetili štrajk upozorenja sindikata jer su sve državne ustanove uglavnom redovno radile od 11 do 12 časova.

Kako su se na licu mesta uverili reporteri 021.rs, na pojedinim šalterima objekata državne uprave su stajala obaveštenja o štrajku upozorenja, ali su građani slobodno mogli da ulaze, a radnici su redovno radili.

Zbog čega nije došlo do prekida u radu nije sasvim jasno, a od samih radnika smo nezvanično čuli da i nije bilo potrebe da prekidaju posao jer je postignut dogovor sa Vladom Srbije.

S druge strane, mada nije bilo vidljivih prekida rada zaposlenih koji su u direktrnom kontaktu sa građanima na šalterima, u nekim državnim ustanovama su održani sindikalni skupovi, na primer, u pokrajinskoj administraciji gde su zaposleni bili na sastanku u velikoj sali Skupštine Vojvodine.

Podsetimo, sindikati su najavili štrajk upozorenja nezadovoljni izmenama Zakona o sistemu plata u javnom sektoru. Najavljeni štrajk je trebalo da bude prvi slučaj sa su svi granski sindikati u Srbiji složni, odnosno najavljena je obustava rada domovima zdravlja, bolnicama, sudovima, obrazovnim institucijama i ustanovama kulture i nauke.

Autor: 021

 

  • Obi-Wan Kenobi

    04.02.2016 10:39
    Ne protivim se štrajku kada su ugrožena prava radnika, ali nikad neću podržati i razumeti štrajk kada se tim štrajkom maltretiraju obični građani (obustava rada šalterskih ili zdravstvenih radnika). Mislim da naši sindikati nemaju originalnu ideju kako štrajkovati. Znaju samo za obustavu rada i blokiranje saobraćajnica.
  • Jovan

    04.02.2016 06:00
    Org
    Tako je to kada udba organizuje rad sindikata.
  • mita

    03.02.2016 18:50
    U Poliklinici su strajkovali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti