SNS: Nećemo dozvoliti podele po poreklu u Novom Sadu

Srpska napredna stranka osudila je danas govor mržnje, koji se čuo tokom konferencije za medije povodom izgradnje solitera u centru.

"Gradski odbor Srpske napredne stranke postavlja pitanje, ko to stvara atmosferu linča, nasilja i podela po poreklu stanovnika našega grada? Najoštrije osuđujemo svaki vid segregacije i pretnji upućenih građanima Novog Sada. Srpska napredna stranka nikada neće dozvoliti da bilo ko bude progonjen u našem gradu zbog svog porekla ili političke pripadnosti", navodi SNS.

Na konferenciji za novinare, na otvorenom prostoru na Bulevaru Mihajla Pupina, okupilo se nekoliko građana, među kojima je bilo i onih koji su vidno izražavali nezadovoljstvo zbog početka izgradnje 13-to spratnice, a žena srednjih godina počela je da pozivala na vešanje "Bosanaca i drugih koji su u Novi Sad došli sa brda".

Nezadovoljna odgovorom direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Miroslava Kopanje, da je sve urađeno po zakonu i da će spomenik jermenske porodice Čenazi biti restauriran i vraćen na tu lokaciju, a na njeno pitanje, šta je bilo sa tim spomenikom, ona je povikala da bi "svi Bosanci i svi koji su u Novi Sad došli sa brda, trebalo da vise na Miletićevom spomeniku". 

Autor: 021/agencije

  • Mastodont

    02.04.2016 16:08
    I šta kažeš, BrIs Vilis?
    Kako se u tim forama na račun nikova prepoznaje koga su roditelji ispuštali na glavu kad je bio mali, pa to je čudo jedno.
  • Патријот

    01.04.2016 22:57
    @бр"и"с вилис
    Нема потребе да напомињеш шта су неки говорили "онда", то сви знамо.
    Битније је шта неки говоре "сада".
  • Brus Vilis

    31.03.2016 16:29
    Hehe, čudan osećaj kad pripadnici SNS-a nekom kažu da je fašista... Alo naprednjaci, jel treba da vadim slike vaših lidera iz 90-ih? Jel hoćete da izbacim šta su onomad vikali Hrvatima, Madjarima, muslimanima...? Jel vam pamćenje doseže do prepodnevnog dnevnika? Jel to treba? ... More mrš iz našeg sokaka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti