FOTO: Radikali pokazali paket koji se deli u zamenu za glas

Novosadski radikali danas su organizovali javno otvaranje paketa koji se, po njihovim tvrdnjama, daje građanima u zamenu za glas na izborima 24. aprila.

Predsednik GO SRS Đurađ Jakšić kaže da su te pakete delili aktivisti naprednjaka 3. i 4. aprila na Klisi, Slanoj bari i Vidovdanskom naselju, a prijavio ih im je jedan od građana iz Ulice Živojina Ćuluma.

U jednom paketu su: pakovanje testenine, litar ulja, po kilogram šećera, soli i brašna, paket keksa "Zlatni pek", pakovanja slanih grickalica, kao i tri paštete i dva mesna narezka IM "Matijević". Vrednost paketa je oko 1.000 dinara.

Jakšić navodi da se paketi dele siromašnijim građanima čime se zloupotrebljava njihov težak materijalni položaj.

- Pored nakupaca glasova Tomislava Bokana i Branislava Švonje, koji po već viđenom modelu iz 2012. godine, dele novac u zamenu za glas, pojavili su se i aktivisti naprednjaka koji dele pakete. Pozivam sve građane Novog Sada da, ukoliko se na njihovom kućnom pragu pojave nakupci glasova momentalno kontaktiraju najbližu policijsku stanicu i evidentno krivično delo davanja mita prijave organima reda, kako bi se sprečila manipulacija izbornom voljom građana - istakao je Jakšić.

On je ujedno pozvao Novosađane da sa gnušanjem odbace pakete i prljav novac u zamenu za glas.

SNS: Laži Đurađa Jakšića

Gradski odbor Srpske napredne stranke je saopštio da najoštrije osuđuje laži koje je izrekao Jakšić.

"Srpska napredna stranka pred građane izlazi sa konkretnim rezultatima i čistog obraza komunicira sa svojim narodom, za razliku od onih koji se u borbi za cenzus služe najprljavijim vidom kampanje i iznošenjem najgrubljih neistina direktno se stavljaju u službu odlazećeg šefa pokrajinskog režima Bojana Pajtića", navode naprednjaci.

SNS osuđuje svaki pokušaj trgovine narodnom voljom i apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da kampanju vode u demokratskom duhu, tolerantnoj atmosferi i pre svega u skladu sa zakonom.

Autor: 021.rs

  • glasac

    09.04.2016 13:37
    meni nudili dve crvene
    Vec sam postavio komentar na facebooku pre oko mesec dva. Zvao me poznanik i kaze daj mi broj lk od mene i zene da napravi spisak za glasanje . Glasa se za cuveni 3D i dobicemo po dve crvene!?!?!? Ja kazem moram porazgovarati sa zenom nek nazove kasnije i nije mu bilo tesko da nazove. Pita sta smo odlucili.Ja kazem sve je na prodaju ali je malo dve crvene. On se jos naljuti ...kaze pa dobicete i po litru ulja i kilo brasna i secera (zamisli puta 2)....Ja opet kazem malo je . I rekoh mu da sam razgovarao sa jos par prijatelja koji su zainteresovani da daju glas za postene pare. Kazem ja njemu ako zeli da glasamo za njih ili bilo koga drugog ( evo i sada neka to bude otvoreni poziv ) moj glas i glas mojih prijatelja kosta 5000eura pa ko zeli nek izvoli. Zamislite vise nije zvao...ccc..... pa zar da svoj glas dam za dve crvene da bi neki guzonja zabio svoje debelo dupe u fotelju i krade od sviju nas?????
  • zolt

    09.04.2016 11:42
    podelite nesto i na Detelinari
    Ma da siromasni da se odreknu svega sto bi im pomoglo u zivotu bar koliko toliko a politicari nazalost sve to sa velikim gnusanjem prihvataju(mislim na pakete inovac pogotovo ali nebi oni to nikad vec moraju kad drugi nece).
  • Duda

    09.04.2016 11:01
    Nije laž
    Delili su pakete i dele ali ovo je "lepši" deo kampanje SNS ružniji dolazi, videćete.Narode nedajmo Novi Sad,nedajmo Vojvodinu SNS i koaliciji sa njima.Narod već gladuje, a eenedao Bog da doćekamo da vidimo nastavak vladavine i ne u Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti