Za uklanjanje grafita skoro pet miliona iz budžeta Novog Sada

Za uklanjanje grafita sa fasada zgrada i spomenika u Novom Sadu ove godine će se iz bdužeta izdvojiti oko četiri miliona dinara.

Ovaj posao Uprava za komunalne poslove dodelila je firmi "LTS Aladin" iz Novog Sada koja se jedina javila na tender za čišćenje oko 11.360 kvadrata fasada i spomenika.

Za to je ponudila cenu od 3.935.260 dinara bez PDV-a.

Iako grafite u Novom Sadu prekrečava posebna antigrafit jedinica u sklopu "Gradskog zelenila", firma "Aladin" će posebno uklanjati grafite po nalogu Uprave za komunalne poslove i Zavoda za izgradnju grada.

Razlog za angažavanje posebnog preduzeća za uklanjanje grafita je upotreba hemijske i druge opreme koja neće oštetiti spomenik ili fasadu, a takvu opremenu ne poseduje "Zelenilo" ili neko drugo gradsko preduzeće.

Inače, isto preduzeće je dobilo posao održavanja "Strawberry drveta", mesta za plakatiranje, putokaza, info tabli, panela za muzeje i druge ustanove, kao i drugih sličnih javnih objekata koji služe za informisanje građana i turista. Oni će za ovaj posao iz budžeta dobiti 2.395.560 miliona dinara bez PDV-a.

  • Sezonac

    17.05.2016 18:29
    Da ste nas redovno zaposlili ne bi imao ko da ispisuje grafite i grad bi bio čist a i 5 miliončića bi ostalo u kasi... ovako platite nam da malo iškrabamo grad, vi kao očistite a ostatak peneza podelite. Nekad baš ima lepih poruka....Nije važno ko sa kim spava, važno je ko koga džepari...ili...Srbija do Tokija pa preškrabano Tokija i napisano utorka
  • Pera Kabanicar

    17.05.2016 14:23
    da plate oni koji pisu grafite
    Nije problem da se plati uklanjanje grafita, ali bi policija i komunalna policija trebalo da hvataju uz dokaz (fotografisanje) one koji su ispisali te grafite i da im visestruko naplati, sto znaci ako uhvate deo njih, steta ce biti pokrivena.Ali komunalna policija seta sa rukama u dzepovima, navrati na kafu u poneki kafic za dzabe (nece im pisati prijavu zbog glasne muzike) i lovi jadne penzionere sto prodaju na ulici vunene carape, rukotvorine i cvece da zarade dodatni dinar da prezive.
  • dragan

    17.05.2016 14:00
    menazderi
    Pa hemikalije se kupe pa se cisti,ispada da su antigrafitne jedinice menadzeri koji iznajmljuju
    radnu snagu.Ista stvar je sa cicenjem trotoara.U Novom Sadu se posle svakih izbora menjaju kante za djubre bez obzira na vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti