FOTO: Protest zbog smena na RTV, traže ostavku UO

Na protestu podrške smenjenim urednicima, novinarima i prezenterima RTV-a, koji je održan danas ispred Studija M u centru Novog Sada, okupilo se više od 1.000 građana.

Deo zaposlenih te medijske kuće zatražio je na protestu smenu UO i poništavanje svih odluka koje su donesene.

Takođe su zatražili da se izaberu novi članovi Regulatornog tela za elektronske medije, "kako bi to telo imalo legitimitet u radu", kao i da se kroz transparentan i zakonit proces izaberu novi Upravni odbor, direktori i glavni urednici vojvođanskog javnog servisa. Zaposleni su zatražili i da se aktuleno rukovodstvo izvini za klevete koje su im upućene proteklih dana, kao i da se u udarnom terminu do kraja nedelje održi javna debata o ovoj medijskoj kući.

Sa skupa je upućen i zahtev međunarodnoj zajednici da se oglasi povodom dešavanja na RTV.

Zahteve su pročitali voditelji RTV-a, uz odobravanje okupljenih.

Na skupu se mogao videti veliki broj osoba iz javnog života koji su i proteklih dana davali podršku smenjenim radnicima RTV-a. Takođe, bili su prisutni i predstavnici NUNS-a i NDNV-a, te novinari drugih medija, koji su podržali kolege.

Od političara su viđeni lideri DS-a Bojan Pajtić i SDS-a Boris Tadić, koji su došli sa nekoliko svojih bliskih saradnika i stajali među ostalim demonstrantima.

Okupljeni oko pokreta #podrziRTV najavili su da će od poteza rukovodstva RTV-a zavisiti njihove dalje akcije, odnosno organizovanje novih protesta. 

  • Tornado

    13.06.2016 21:07
    Svašta
    Šta se pravite kao neobavesteni zar neznatne da nisu smeli pisnuti na RTV o pljačkama podvalama strepili su od geringa Pajtica po kome se i sad vidi kolika je u njemu doza mržnje neka i trebala dodju novi ljudi da pišu i objavljuju o svi pljačkama mi kao gradjani Vojvodine da neispadnemo GLUPAVI
  • milan

    26.05.2016 18:20
    cenzura
    @hanibal lektor
    naravno da je fora. totalno si neobavešten a razlog za to je upravo ono što se dešava i sa RTV-om. potpuna cenzura i medijski mrak. jer neobavešteni su korisniji na izborima. a da te je zanimalo u čemu je fora, mogao si saznati za 5 minuta jer je google besplatan.
  • Rusofil_IQ0

    26.05.2016 13:16
    Da li je RTV ikad uradio nesto protiv sistema za dobrobit naroda???
    Da li je ikad rekao i jednu rec proitv rata i mrznje???
    Kakvi su to novinari koji misle na svoju bulju a za ceo zivot nisu upotrebili mozak vec su rezimski poslusnici!!

    Linkujte mi i jednu emisiju na youtube-u sa dokazam postojanja " nezavisnog novinarstva"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti