Sutra tribina, a 13. juna novi protest "Podrži RTV"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizuje u ponedeljak, 6. juna tribinu “Građanska samoodbrana” na kojoj će učestvovati predstavnici građanskih pokreta iz više gradova u Srbiji, a Inicijativa “Podrži RTV” će sledeći ulični protest organizovati u ponedeljak, 13. juna.

Na tribini će učestvovati Andrija Stojanović iz pokreta Ne da(vimo) Beograd, Đokica Jovanović iz Udruženja predsednika skupština stanara iz Niša, Sanja Kljajić iz Inicijative “Podrži RTV”, kao i Vladimir Marović iz Lokalnog fronta Kraljevo.

“Nekoliko građanskih inicijativa, nastalih nezavisno jedna od druge u raznim delovima zemlje i različitim povodima, pretvaraju se u prave građanske pokrete koji predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo”, navodi se u pozivu za tribinu, koja počinje sutra u 19 sati u prostorijama Medija centru Vojvodine.

U Inicijativi “Podrži RTV”  je rečeno da će sutra pozivati građane na tribinu NDNV-a kroz performans u okviru kojeg će najava za tribinu biti čitana sa kamiona koji će se kretati ulicama Novog Sada.

U toj inicijativi je potvrđeno da će sledeći, treći po redu, ulični protest biti održan u ponedeljak, 13. juna, a kako je bilo na prethodna dva protesta, čitajte OVDE i OVDE.

Inicijativa “Podrži RTV” zahteva ostavke članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) zbog smena 14 urednika.
 

  • Juznjak

    07.06.2016 08:17
    @Ana @Ljubiša jedini koje treba da bude sramota i koji su za smejanje ste vi monti pajtonovci vojvodjaneri. Toliko ste kilavi da i za vašu propagandu mašineriju zovete ljude sa strane. Bitno da će te posle pričati kako ste vi nešto stvarali i branili buhaaaa.
    A što se Jovanovića tiče, nadam se da je kao Niški lokal patriota otišao tamo da vidi raspad severnjacke propagandne bastilje koja je uvek bila protiv nas.
    Smrt ili sloboda za Niš i južna Srbija!
  • Nemanja

    06.06.2016 14:32
    @IT ing
    'A sada je to ok kada je Soros curnuo kintu da se rusi Srbija?'

    Opa, retard alert! Naravno, sve je zavera masona, jevreja, pedera i komunista...
  • gari

    06.06.2016 10:52
    dinko i nedim organizuju borbu za svoje milione koji ce im biti uskraceni novim RTVom, ajd nek kazu na tribini koliko im je RTV iskesirala dosad ak su tako posteni i transparentni, ovo je borba za nastavak pljacke javnog servisa tu ni S od slobode nema, da se nelazemo vise, a vi bez kinte u dzepu hajyte i setajte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti