Novosadski univerzitet 28. juna obeležava 56 godina od osnivanja

Univerzitet u Novom Sadu će 28. juna svečano obeležiti 56. godišnjicu osnivanja.

Tim povodom, u 17 časova održaće se zajednička Svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta, a od 18 časova Svečana promocija počasnog doktora nauka i novih profesora emeritusa Univerziteta u Novom Sadu.

Za počasnog doktora pravnih nauka biće promovisan dr Kristijan fon Bar, redovni profesor Univerziteta u Osnabriku i osnivač i direktor Instituta za evropske pravne studije, a za profesore emerituse: dr Nikola Grujić, redovni profesor Medicinskog fakulteta, dr Ilija Ćosić, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka i dr Bojan Srđević, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta.

Nakon svečane ceremonije, nastupiće Orkestar harmonika Akademskog kulturnoumetničkog društva Univerziteta "Sonja Marinković", pod upravom profesora Gorana Penića. Orkestar je pobedio na svetskom takmičenju održanom u Insbruku (Austrija) 2013. godine i smatra se jednim od vodećih u svetu. U muzičkom delu svečanosti, nastupiće i hor Univerziteta, pod upravom dr Bogdana Đakovića, profesora Akademije umetnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti