Potpisan poslednji deo ugovora o gradnji pruge Novi Sad-Stara Pazova

Srpske železnice potpisale su jutros sa kompanijom Ruskih železnica RŽD internešnel aneks 3.1 ugovora o ruskom kreditu za gradnju pruge Stara Pazova - Novi Sad u dužini od 40 kilometara.

Vrednost radova je 338 miliona dolara, a planirana je modernizacija postojećeg i izgradnja drugog koloseka.

To je poslednja deonica za koju nije bio potpisan aneks ugovora o finansiranju sredstvima ruskog kredita, čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara.

Ruski kredit obuhvata modernizaciju i gradnju Pančevačke pruge, šest deonica na Koridoru 10, obnovu barske pruge od Resnika do Valjeva, prugu Stara Pazova - Novi Sad i nabavku 27 novih dizelmotornih vozova iz Rusije.

  • nss

    17.07.2016 14:45
    nss
    a skelom ce preko dunava kada se srolja ovaj PRIVREMENI most koji traje od bombardovanja...bas domacinski
  • brasa

    16.07.2016 19:50
    samo nek je naprave, isao sam skoro za bg ovim novim vozom i mogu reci milina, udobno klimatizovano,sa novom prugom i bez cekanja ispod sat vremena i nema sanse da bih se drndao busom a jos duplo jeftinije, za nase prilike gospodski za evropske pristojno, sto se tice beograd-bar treba da se sredi al iskreno posle kineske kupovine pirejske lluke pravac prema grckoj hitno treba srediti ubrzati i donece pozitivu zeljeznici i srbiji
  • gari

    16.07.2016 19:30
    bojim se da ce ovi pre napravti te vijadukte,tunele i poloziti prugu neg mi zezeljev most

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti