Radulović: Kontramiting u Novom Sadu finansiran iz budžeta grada; SNS: Sve je laž

Podaci Uprave za trezor pokazuju da se nevladine organizacije, koje su u junu u Novom Sadu organizovale kontramiting protiv novinara i urednika otpuštenih sa RTV-a, finansiraju iz lokalnih budžeta opština u kojima je na vlasti SNS, saopštio je pokret "Dosta je bilo".

Naime, Uprava za trezor Ministarstva finansija je na zahtev pokreta "Dosta je bilo" poslala dokumenta iz kojih se vidi da su tri od sedam nevladinih organizacija koje su organizovale kontramiting u Novom Sadu dobijale izdašna sredstva od opština koje inače imaju problem da podmire osnovne lokalne potrebe građana, a da još dve organizacije “Patku daj tati” i “Odbrana izborne volje građana” nisu imale račun registrovan kod NBS jer su formirane dan uoči kontramitinga. Samo dve nevladine organizacije koje su se potpisale kao organizatori kontramitinga, nisu bile budžetski korisnici od 2012. do 2016. godine.

"Unija mladih Srbije, organizacija koja je bila iza kontramitinga, dobila je od Grada Novog Sada 1.660.000 dinara od jula do novembra prošle godine, a ove godine je od opštine Žabalj u februaru dobila 200.000 dinara. Udruženje za zaštitu mladih, NVO koja je takođe organizovala kontramiting, ukupno je iz budžeta prošle i ove godine dobila 779.560 dinara. Finansirala ih je izdašno Opština Negotin sa 211.800 dinara, od marta do juna ove godine, a prošle godine sa još tri uplate od ukupno 194.300 dinara. Opština Raška im je u septembru prošle godine uplatila 73.400 dinara, a Rakovica, takođe u septembru 2015. godine, 300.000 dinara.  Udruženje EU Serbona 2014 je u aprilu 2014. godine od Opštine Voždovac dobilo 30.000 dinara", navodi "Dosta je bilo".

Ovaj pokret je podsetio i da organizatori kontramitinga nikada nisu saopštili kojim sredstvima su ga finansirali, a da je, sudeći prema podacima Uprave za trezor, finansiran sredstvima iz budžeta, što je zloupotreba javnog novca.

Podsetimo, 021 je ranije pisao o fantomskim organizacijama koje troše novac Novosađana pred očima vlasti. Više o tome možete pročitati OVDE.

SNS: Sve je laž

SNS je saopštio da obraćanje javnosti stranke na čijem se čelu nalazi Saša Radulović, obiluje gomilom neistina i laži.

"Prvo, navedeno je da je kontramiting organizovan protiv "otpuštenih novinara i urednika sa RTV-a". Nijedan novinar ili urednik koji je u stalnom radnom odnosu u Pokrajinskom javnom servisu nije ostao bez posla. Zatim, kontramiting nije organizovan protiv novinara i urednika, već protiv uređivačke politike koja je 16 godina imala za cilj održavanje na vlasti onih koji su opljačkali Vojvodinu, skrivajući e iza tobožnjih interesa njenih građana", navodi SNS.

Oni su daodali i da "što se tiče nevladinih organizacija koje su dobile sredstva od lokalnih samouprava, važno je napomenuti da je novac dodeljen isključivo na osnovu podnetih projekata i to mnogo pre nego što su uopšte održani pokrajinski izbori, a kamoli organizovan kontramiting".

  • Rade

    03.08.2016 23:23
    Skup lesinara!
  • sramota

    03.08.2016 01:44
    @Kjo:
    Na engleskom je pejorative, ne vidim kako Vam je to opravdanje. Samo pokazujete nespremnost da priznate neznanje i nepoznavanje sopstvenog jezika, što samo po sebi puno govori o Vama.
  • NS citizen

    02.08.2016 18:03
    @Vojvođanin
    Dragi prijatelju.I Sloba je mislio da može stalno da krade na izborima pa mu to nije uspelo.Niko ne može toliko pokrasti glasova koliko mi možemo da budemo masovni na izlasku i glasanju protiv sadašnje vlasti.Problem je samo zašto to nećemo da učinimo.A to sam objasnio u svom ranijem komentaru da se ne ponavljam.Dakle kad bude prave protiv opcije sadašnjoj vlasti tada će i biti masovnog odziva.Do tada ostaje da se nadamo i podstičemo ozbiljne ,obrazovane i poštene mlade ljude da počnu da se bave politikom .Možda neki od njih postane budući lider za koga će građani masovno glasati i čije masovne glasove neće biti moguće značajnije pokrasti.
    Uzgred ako unapred misliš da su ili će svaki izbori biti pokradeni i namešteni onda je najbolje da se pridružiš onima koji to rade.Ipak ne verujem da si spreman na to.Pokušaj da budeš manje defetista a više optimista.Pozdrav i sve najbolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti