Institut za onkologiju sa još dva aparata za zračenje eliminiše liste čekanja

U Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici planiraju da u narednom periodu nabave još dva aparata za zračenje, kako bi se konačno eliminisale liste čekanja.

Kako je izjavio novi direktor ove ustanove Zoran Radovanović, puštanjem u rad objekta Kamenica 2, pacijentima će uz tri postojeća na raspolaganju biti još dva aparata za zračenje.

- Novi aparati su "ublizančeni", što praktično znači da će terapija koja je prekinuta na jednom aparatu, moći odmah da se nastavi na drugom, bez dodatnog podešavanja parametara i zastoja u sprovođenju zračne terapije - rekao je Radovanović za Dnevnik.

Kako kaže, u planu je nabavka još dva akceleratora, što znači da u budućnosti sa sedam aparata za zračenje praktično više ne bi bilo liste čekanja jer je to optimalan broj aparata za Vojvodinu. Podsetimo, u toku je priprema rebalansa pokrajinskog budžeta, nakon čega će se znati kada će i da li će Kamenica 2 dobiti dodatna dva aparata za zračenje o čemu više možete čitati OVDE.

Osim nabavke dva nova aparata za zračenje, u planu je i izgradnja nove Poliklinike i Dnevne bolnice, kupovina još jednog aparata za magnetnu rezonancu, renoviranje bolesničkih soba i poboljšanje uslova boravka u bolnici za pacijente, zanavljanje dotrajale opreme u operacionim salama, intenzivnoj nezi i laboratorijama.

- Dnevna bolnica je mala, a u njoj terapiju dobija između 40 i 60 pacijenata dnevno. Na žalost, procena je da će onkoloških bolesnika u budućnosti biti sve više, i plan je da se iznad Centra za imidžing dijagnostiku dogradi sprat u kojem će biti Poliklinika i Dnevna bolnica. U Centru za imidžing dijagnostiku imamo dva aparata za magnetnu rezonancu, a planiramo da nabavimo još jedan - najavljuje Radovanović.

Uz potvrdu da je Institut uveo SMS obaveštavanje pacijenata o zakazanom terminu snimanja magnetnom rezonancom, on dodaje da je u planu i internet zakazivanje ambulantnih pregleda u Poliklinici, što bi trebalo da zaživi od septembra.

  • goca

    08.08.2016 08:32
    ?
    `Ajd, daj bože....
  • Miki

    07.08.2016 23:23
    I ovi aparati će se kupovati putem javne nabavke, ali će sada oni drugi da obaraju tendere, pa tako u nedogled. Lako je obećati. A kad će biti završen Klinički centar Vojvodine?
  • Yioll

    07.08.2016 20:13
    Da li ce onaj ko bude radio sa ovim aparatima to raditi dobro i ispravno ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti