Ponedeljak rok za treću ratu poreza, rešenja dobila većina Novosađana

Novosađani imaju rok do ponedeljka, 15. avgusta da plate treću ratu poreza na imovinu.
Prva rata dospela je 17. februara, a druga 16. maja, kada Novosađani još nisu imali rešenja o porezu s iznosima za uplatu Poreskoj upravi.
 
Rešenja o porezu na imovinu za prvi deo godine stigli su na adrese većine Novosađana početkom juna, a oni koji nisu dobili rešenja bili su dužni da plate porez u iznosu koji je isti kao i prošlogodišnji. U Poreskoj upravi naglašavaju da građani, redovnim plaćanjem, omogućavaju da Novi Sad koristi uplaćena sredstva za održavanja ulica, puteva, vodovoda i kanalizacije, vrtića...
 
Inače, ne postoji nikakav zakonski rok koji definiše kada poreske uprave moraju da obračunavaju porez, pa samim tim pravno ne postoji kašnjenje rešenja - ali to ne sprečava državu da građanima definiše rokove za plaćanje ovog troška. Podsetimo još da je početkom ove godine smanjen iznos kazne koju plaćaju oni koji zakasne sa porezom.
 
Novosađani su veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu za 2015. godinu iznosio više od 90 odsto. Tu priču pogledajte OVDE.
 
Rok do ponedeljka se odnosi kako na fizička, tako i na pravna lica i preduzetnike.
  • Zivan

    11.08.2016 12:01
    Naravno da se porezi moraju redovno placati, to je predpostavka organizacije bilo koje zajednice...
  • panonius

    11.08.2016 10:25
    ma ajde.....
    "U Poreskoj upravi naglašavaju da građani, redovnim plaćanjem, omogućavaju da Novi Sad koristi uplaćena sredstva za održavanja ulica, puteva, vodovoda i kanalizacije, vrtića..."
    A ko onda plaća harač za ATP Vojvodinu iliti autobusku stanicu , komplet infrastrukturu za žičaru Lear ?????!!! Verovatno mali Đokica i naša maja ??! Manite se laganja! Koji andrak plaćam onda Informatiku????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.