Kasarne se sele iz grada?

Svi vojni objekti trebalo da se isele iz grada i smeste na prostor Majurske ade.
Svi vojni objekti trebalo da se isele iz grada i smeste na prostor Majurske ade.

Blic piše da su načelni dogovor o tome postigli Grad, Ministarstvo dbrane i Vojska Srbije. Naime, deo kasarni biće predat lokalnoj vlasti, dok će vojska zauzvrat dobiti prostor na Majurskoj adi za smeštaj baze. Iako je to proces koji će potrajati nekoliko godina, sledeće godine bi trebalo da se obavi otkup zemljišta za vojnu bazu i uradi komunalna infrastruktura, a moguća je i predaja neke od kasarni gradu.

Formirana je i posebna komisija koja će u narednom periodu raditi na pripremi razmene nepokretnosti, dok je na prvoj sednici već dogovorena procena vrednosti imovine i zemljišta.  
Tako bi Grad trebalo da dobije objekte Mornarice na Limanu, kasarne na Trandžamentu i Majevici. Plan gradskih vlasti je da to budu stambene četvrti ili da se upotrebe kao poslovni prostori, a dugoročno gledano prodajom tog zemljišta gradska kasa bi se napunila dodatnom sumom novca.

List piše da nije poznato da li će grad preuzeti i još neke objekte od Vojske, kao što su kasarna u Futoškoj i Ulici vojvode Bojovića. Ono što je poznato jeste to da će Vojna bolnica ostati u Petrovaradinu i da će Vojska zadržati Komandu u Dunavskoj ulici i Dom vojske na Keju.

  • iNSajder

    21.10.2010 11:25
    Pljacka
    Majuraska ada ne nalzai se u Petrovaradinu vec na obali Dunava sa suprotne strane od Petrovaradina naspram Marije Sneze . Tu postoji samo drzavno zemljiste za koje grad vodi sudski spor za 888 ha gradjevinskog zemljista . Tako da je taj otkup od privatnika cista pljacka naseg gradskog novca sa kojm se isplacuje nase drzavno zemljiste koje je krivotvoreno uknjizeno , kako kaze gradski javni pravobranilac Grada Novog Sada. Al nema frke neka podele gospoda nekoliko desetina miliona eura gradskih para , pa nek ide zivot .Uzas jedan totalan . :O
  • o daa

    19.10.2010 08:45
    kako da ne
    Već godinama grad ne može ništa sa vojskom da se dogovori. Npr zemljište na području kasarne Jugovićevo koči donošenje nekih regulacionih planova, popout Veternika i sl. Biće, biće, al ko zna kad..
  • zna se

    18.10.2010 20:54
    Ada je odlicna za komarce
    Sta vojska dobija i da li i ona planira da zaradi, ko je koga prevario, odnosno ko je uzeo pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.