Sa novosadskih parkinga godišnje se odnese 200 napuštenih automobila

"Parking servis" godišnje ukloni između 150 i 200 automobila koji zauzimaju parking mesto a ne koriste se.
Najčešće se radi o havarisanim, neregistrovanim i napuštenim vozilima, a ona se uklanjaju po nalogu saobraćajne inspekcije.
 
"Ovakve automobile registruje saobraćajni inspektori, ali se reaguje i po prijavi građani, koji informišu inspekciji. Postoji procedura, a uklanjanje automobila je poslednji korak", navode u "Parking servisu" za 021.rs.
 
Automobili ostavljeni na parkingu ne smetaju samo građanima, nego i zagađuju životnu sredinu zbog isparenja kiselina iz akumulatora i curenja ulja. 
 
Najpre se obaveštava vlasnik i njemu se daje rok da sam ukloni automobil, međutim, ako se to ne desi, donosi se "Zaključak o prinudnom izvršenju", nakon čega se vozilo uklanja, a troškove snosi vlasnik. Ukoliko se vlasnik ne javi ni nakon odnošenja, automobil se prodaje na licitaciji, a novac se uplaćuje u budžet grada.
 
Ono što se često događa jeste da se nakon saobraćajne nezgode oštećeno vozilo ostavlja na obližnjem parkingu, što izaziva revolt kod stanara tog kraja. Оstavljanje napuštenih i havarisanih vozila na parkinzima je zabranjeno, a kazna za fizička lica iznosi 8.000 dinara, dok se za pravna lica kreće od 100.000 do milion dinara. 
 
Apeluje se na građane koji primete ostavljene automobile da slučaj prijave Gradskoj inspekciji na brojeve telefona: 4872-402 i 4872-403.
  • Breskvica

    29.08.2016 09:43
    Olupina...
    ... valjda od Audija, crne boje stoji lepo parkirana u hladovini ispred Vise poslovne skole, skoro pa u samom centru univerzitetskok kampusa. Hallo, Parking servis javi se!
  • ex chapman

    26.08.2016 08:54
    registrovan
    kod nas ima jedan deda koji uredno registruje prastarog stojadina a vozi ga jedino kad treba na tehnički pregled. pitanje je kako uopšte prolazi tehnički pošto je u očajnom stanju. za 20 godina koliko znam za sebe, auto mu je uvek na jednom istom mestu.
  • Crveni karton

    25.08.2016 20:16
    Inspekciji
    Kod Mornarice, crni BMW, BG. Korov iz njega raste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti