Igralište koje je uklonjeno zbog gradnje Muzičke škole konačno na novoj lokaciji

Dečije igralište na Limanu III koje je uklonjeno radi izgradnje Muzičke i baletske škole izmešteno je u međublokovski prostor između Šekspirove i Ulice Narodnog fronta.

Iako je premeštanje ovog igrališta kasnilo, i pored obećanja ZIG-a i peticije roditelja, sada će mališani moći da nastave druženja.

Kako saopštavaju iz ZIG-a, montirani su obnovljeni rekviziti i postavljena je podloga od šljunka.

Podsetimo, dečije igralište i teren za košarku iza vrtića "Maslačak" uklonjeni su sredinom jula, kako bi na toj lokaciji bila izgrađena Muzička i baletska škola. Nadležne institucije su zatim, nakon inicijative koju su pokrenuli roditelji koji su vreme sa svojom decom provodili na tom igralištu, odlučile da ga premeste na novu lokaciju. Rokovi su nekoliko puta probijani, o čemu je 021.rs već pisao.

  • MS

    07.09.2016 23:09
    mogli su kod nas...
    Zaista mislim da je po gradu bilo dosta lokacija gde bi ova skola bila vise nego dobrodosla. Sto ne prebaciste kod nas u Mali Beograd iza Euro Petrol pumpe na Temerinskom putu prostora koliko hoces, bar nesto kulturno i lepo u inace zapustenom delu grada, manje od 4km od centra. Tu su nedavno svu onu divljinu sravnili sa zemljom radilo se i nedeljom pisalo se na vasem portalu da se tu seli gradsko zelelenilo i odjednom sve stalo... Divljina i dzungla izrasla jos veca i gusca... Bar su preko puta iza stadiona Crvene Zvezde zakopali onaj kanal, nadam se da i u Stefana Decanskog stize uskoro kanalizacija, kad vec nece zelenilo i muzicka skola ;)
  • ex chapman

    05.09.2016 09:57
    podržavam
    što više igrališta za decu to bolje. skrećem pažnju da je igralište u istom stanju oštećenosti kao i pre uklanjanja: jedna ljuljaška je potpuno neupotrebljiva jer je neko uradio neki čudan zahvat sa lancima na kojima visi; krovovi na kućicama su i dalje polomljeni i njihove oštre ivice predstavljaju rizik od povređivanja; sve je naravno juš uvek iškrabano grafitima (ko su "totalni idioti" koji auto-lakom škrabaju igralište za malu decu?). ono što najviše poražava je da nakon što je postu šljunak isti već sutradan bio prepun otpada - upotrebljene maramice, kese, plastika, flaše (staklo) - sve ono što "omladina" obično ostavlja nakon noćnog "provoda". džaba vam sve "braćo" Srbi!
  • Pera lala

    05.09.2016 06:27
    Kako gde ,pa tu blizu
    Molim gde da izmeste??? Jel ste vi iz ovog grada? Pa napreDno je već reši sve,pa vi nemate pojma,iza Mišeluka postoji naselje Alibegovac.E tu možete da šutate loptu u balon stadionu,a možete malo i forhend pa bekhend odma do balona uff još i da biraš na kojim terenima, imaš odmah do puta par i ako zadjete "dublje" u alibegovac naći ćete još koji teniski teren...i to je Novi Sad e sad što nije blizu jbga velika smo mi metropola od grada bolje tržni centri i gmo nego sport...glasaliii steee sad uživajte :p nja nja slepci jedni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti