Sindikat se pita gde je plan reogranizacije "Stana"

Predsednik Samostalnog sindikata radnika komunalnih preduzeća Zoran Radosavljević je izjavio da plan reorganizacije JKP "Stan" još nije predat Privrednom sudu.

On je pojasnio da imaju informacija da je plan pripremljn, ali da je i dalje kod v.d. direktora Miloša Ćurćića koji je na godišnjem odmoru.

- Ne znam kome to može da bude u interesu, tim pre što je krajem septembra trebalo da se reši ovo pitanje i da konkurs za partnera bude raspisan. Kako čujem, moglo bi da bude još zainteresovanih, tako da je u interesu radnika da se u ovaj posao što pre uđe - navodi Radosavljević.

Račun "Stana" blokiran je pre više od 700 dana, a dug prema zaposlenima narastao je na 50 miliona dinara, dok je prema ostalim poveriocima čak 800 miliona dinara.

- Mi kao sindikat globalno jesmo protiv javno-privatnog partnerstva, ali u slučaju Stana, smatramo da je to jedino adekvatno rešenje, kojim bi se sačuvala radna mesta. Naravno, preostaje da neko iz gradskih vlasti uradi ono što se od osnivača i očekuje i da se pred nadležnim sudom napokon nađe plan reorganizacije - kaže sindikalac.

Podsetimo da je novo ročište za uvođenje stečaja u JKP "Stan" zakazano za 26.septembar.  U proteklim mesecima, stečaj je stalno odlagan zbog najava da je ovo preduzeće na korak od ulaska u javno-privatno partnerstvo, jer je zainteresovanost pokazala litvanska firma "Civinity".  Poslednje informacije iz Grada su bile da se sprema konkurs za odabir javno-privatnog partnera, ali od tada je pršlo skoro dva meseca i nije bilo reči o tome kada sledi konkurs.

  • Lolo

    14.09.2016 17:17
    Djuro
    Nigde se ne seli 1300 skupstina koje odrzava jkp stan ,nego sa novim partnerom stizu ostale skupstine jel naj verovatnije privatnici nece moci da koriste usluge jkp informatiku,pa red velicina opet ce vladati monopolisticki sistem ko odrzava Grad!Taj neko ako i kada dodje imace svoje racunicu i racun! Zivi bili pa videli!
  • ĐURA

    14.09.2016 14:23
    ZNAĆI 1300 SKUPŠTNA
    se seli u druge firme!?
  • miloš

    14.09.2016 07:31
    briga
    Ja se najviše zabrinem za zaposlene kada pročitam da se Radosavljević brine o njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.