Radovi na raskrsnici kod crkve na Novom naselju

Radovi na uređenju raskrsnice Bulevara Slobodana Jovanovića i Bulevara Jovana Dučića, kod crkve na Novom naselju, počeli su juče, dok je prošle nedelje završena sanacija raskrsnice Hajduk Veljkove i ulice Novosadskog sajma.

Tokom avgusta popravljen je kolovoz na dve veoma prometne raskrsnice u Novom Sadu: Futoški put – Ilariona Ruvarca (kod Satelitske pijace) i Temerinski put – Primorska ulica (kod Najlon pijace) saopšteno je iz Zavoda za izgradnju grada.

Kako navode iz tog preduzeća, bolji uslovi za odvijanje saobraćaja biće u nekoliko ulica u kojima su završeni ili su u toku radovi na presvlačenju kolovoza. Novi sloj asfalta dobile su dve ulice u Mesnoj zajednici Južni Telep (Mitrovačka i Braće Miladinov), šest ulica u Bukovcu i deo Šenoine ulice u Petrovaradinu, gde je, osim kolovoza, uređena i pešačka staza. Završeni su i radovi na popravci kolovoza u Ulici 1.300 kaplara na Limanu 4, kao i u Ulici Ružin gaj u Mesnoj zajednici Nikola Tesla na Telepu. U toku su radovi u Veterniku i to u ulicama Arona Zagorice i Borislava Pekića, gde se kolovoz takođe presvlači novim slojem asfalta, dok se u Donjem Ribnjaku sanira pešačka staza.

Pored toga, obavljaju se i radovi na popravci kolovoza struganim asfaltom koji se kombinuje sa specijalnom emulzijom, čime se postiže veći kvalitet i duža trajnost kolovoza. Na ovaj način saniran je put za Vezirac u Petrovaradinu, zatim četiri ulice u Veterniku, pet u Adicama i sedam na Klisi, dok su u završnoj fazi radovi na Sajlovu gde će strugani asfalt dobiti četiri ulice. Planirano je da se sa ovim radovima, u zavisnosti od vremenskih uslova, nastavi i u narednom periodu.

Završeno je i uređenje sportskih terena i dela dvorišta u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu, a trenutno se, pod stručnim nadzorom Zavoda za izgradnju grada, obavljaju radovi na rešavanju problema odvođenja atmosferskih voda, popravci parkinga ispred ulaza i sanaciji stepeništa unutar kompleksa u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. 

Teme

ZIG
  • Joca

    23.09.2016 19:09
    pohvala
    Odlicno ali, radovi se na ovakvim raskrsnicama moraju MNOGO BRZE odvijati,zivot i rad ne sme da trpi u zaostaloj Srbiji,svaki minut je dragocen kad je saobracaj u pitanju . Nekad nismo imali vrhunske masine i struno ljudstvo, sada imamo sve naj naj,mora da se radi u tri smene.
  • Pele

    23.09.2016 07:49
    Kada ce se raditi sledeće ulice na Novoj Detelinari: Dr. Svetislava Kasapinovića, Kopernikova, kraj Janka Čmelika. Ulice su u katastrofalnom stanju, posebno za pešake.
  • DonJuan

    22.09.2016 22:46
    U normalnim zemljama se ovo zavrsi za noc, a ovi nesposobnjakovici ce da prave haos u saobracaju narednih mesec dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti