Pojedini Novosađani bez dozvole uzimaju drva namenjena siromašnima

Svega nekoliko dana nakon što je "Gradsko zelenilo" poseklo samonikla stabla u Ulici Mileve Marić na Novom naselju, drva su nestala, ali ih nije odnelo komunalno preduzeće.

Umesto da ih kao ogrev dobiju siromašne porodice ili da posluži za pravljenje baštenskog i parkovskog mobilijara, drva su završila u dvorištima građana koji su ih samoinicijativno odneli. Kako za 021 svedoče stanovnici Ulice Mileve Marić, ljudi su dolazili iz različitih delova grada i odnosili šta se dalo odneti.

"Nekoliko puta sam video osobe da tovare drva u automobile, napune sve i odnesu samo. Ili su dolazili motociklom sa prikolicom pa odnosili. Nije niko od komšija jer se mi ne grejemo na drva, ne znam ni kako saznaju da ovde ima šta da se odnese", kaže jedan od stanara.

Iako se obično priča o seči i krađi drva u šumama, to se dešava i u gradu. Kako su nam rekli u "Zelenilu", takve situaciju nisu retke.

Sa druge strane, zakon je jasan, ukoliko neko bude uhvaćen u seči drveća preti mu novčana kazna ili zatvor do tri godine, u zavisnosti gde je delo učinjeno.

Inače, neuređeni prostor u Ulici Mileve Marić sada će postati zelena površina, na njemu će biti posađeno preko stotinu stabala o čemu možete čitati OVDE.

  • Jogi Letač

    12.10.2016 12:16
    Iz činjenice da su drva odneta a i iz komentara se proteže ideja da sve što je na ulici, može slobodno da se uzme?? Moralne vrednosti kod nas su se srozale do jako niskog nivoa. Nekad je bilo nezamislivo da ti sad uzimaš sve što nađeš. Znači, ja sad ako kupim drva, a nemam mesta u dvorištu da ih istovarim, i moram da sačekam dan-dva da mi ih iseku, neko mi ih pokupi bez pitanja?? I to je sad u redu?
  • riki

    12.10.2016 11:07
    ,,,
    A da proverite gradsko zelenilo? Znaju oni i sami odvesti ono sto natovare, granje za potpalu, drvece.......
  • Joka

    12.10.2016 10:06
    Pa šta ste očekivali , da ostanu tamo gde ste ih ostavili?Ako kredu štekere i vešalice ispred zgrade Skupštine grada da niste razmišljali da ih malo ranije pokupite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti