"Neoplanta" prestaje sa prodajom svežeg mesa, proizvodiće samo prerađevine

Novosadska industrija mesa "Neoplanta", u vlasništvu kompanije "Nelt", privremeno zatvara farmu svinja, a obustaviće i prodaju svežeg mesa.
"Farmski biznis biće obustavljen privremeno, a radiće se na unapređenju prerađivačkog sektora", rečeno je u toj kompaniji portalu Agrosmart.
 
Kako je navedeno, tokom prethodnih godina, tržišni uslovi su se značajno promenili, posebno u mesnoj industriji. U toj kompaniji su naveli da imaju plan da u narednom periodu kroz investicije podignu konkurentnost, ali da je za to neophodno vreme i privremeno zaustavljanje poslovnih aktivnosti u navedenim organizacionim celinama.
 
"U međuvremenu, nastavićemo da razvijamo segment u kome smo najbolji i prepoznatljivi, a to je proizvodnja prerađevina. Na tom putu, 'Neoplanta' će nastaviti da posluje u sastavu 'Nelta', uz punu podršku svih članica 'Nelt grupe'", kazali su u kompaniji.
 
Prema njihovim rečima, u kompaniji je počeo proces "racionalizacije poslovanja", koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.
 
"Tokom reorganizacije posla, svim zaposlenima na koje se ova promena odnosi pokušaćemo da pronađemo odgovarajuću poziciju u drugim sektorima kompanije. Očekuje nas tranzicioni period u narednih nekoliko meseci i uložićemo sve svoje resurse da ovaj proces sprovedemo u najboljem interesu za sve zaposlene", dodali su iz kompanije.
 
"Neoplanta" je u vlasništvu "Nelta" od 2007. godine, a proizvodnja mesa i mesnih proizvoda u pogonima ove industrije mesa počela je 1885. godine. 
  • Jovan

    30.06.2020 10:50
    Jadne sudopere
    Jadan smo mi narod neoplanta je otišla odavno ,,neće da drži farme svinja" uvoziće polutke stare ko zna koliko godina pa neka onda i izvoze u beli svet nek ne truju naš narod neznam dali kod nas u srbiji može da se uzme neki proizvod ili meso da čovek oseti ukus i miris kao nekada razočarenje za razočarenjem tuga samo profit nema više slanine ove reklame ubiše ,,široko " a šta tuga jad !
  • Daj našu fabriku!

    10.11.2016 09:06
    Nismo mi glupi. Niko od nas nije doneo tu odluku. Nismo izašli na proteste. Nismo tražili opoziv ili kažnjavanje onih koji su te odluke donosili.
    Ne grade nam domaće fabrike, vlasnike ovog društva.
    Naše pare od poreza daju zapadnim vlasnicima, da izgrade svoje vlasništvo ovde.
    Nameće li Vam se ideja da imamo izdajnike u upravljanju i vlasti?
    U najmanju ruku, direktore jajare koji će zbog vrednosti jednog džipa ili jednosobnog stana uništiti neku fabriku.
    A nije zgoreg da pomenemo čuvenu Agenciju za privatizaciju, sa verovatno najgorim ljudima u Srbiji.
  • Maxima

    09.11.2016 22:58
    Uzas
    Kako smo glupi, još jedna Novosadska firma ode niz Dunav. Pa zar je moguće da sve što se privatizacije umre. Symptomaticno je to , a vrli experti što zagovaraju štednju ćute li ćute. Pa sta treba sad i sveže meso da kupujemo iz hladnjača iz neke tripizdne jer su nas naterali da pobijemo svoje. Sve smo prodali lopovima belosvetskim i sada nemamo ništa i robujemo za 24.000. Donela braća rusi lizing pa brže bolje svi da koriste. Jadna nam majka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti