Otvoren konkurs za direktora Apoteke "Novi Sad"

Apoteka "Novi Sad" raspisala je konkurs za izbor novog direktora ove farmaceutske ustanove.
Mandat novog direktora trajaće četiri godine, a kandidat bi trebalo da ispunjava sledeće uslove:
  • Da je diplomirani farmaceut ili diplomirani farmaceut specijalista iz jedne od grana farmacije iz delatnosti Apoteke ili da je diplomirani pravnik ili diplomirani ekonomista sa završenom edukacijom iz oblasti zdravstvenog menadžmenta
  • Da ima najmanje pet godina radnog staža u oblasti zdravstvene zaštite
Kandidat bi trebalo da uz prijavu dostavi dokaze o ispunjavanju uslova, radnu biografiju i predlog programa rada Apoteke za period od četiri godine. Takođe, potrebno je da dostavi original dokument ili overenu kopiju da nije bio osuđivan niti da je protiv njega podignuta optužnica.
 
Konkurs je otvoren do 30. novembra.
 
Podsetimo da je nakon protesta zaposlenih, generalne smene direktora u javnim preduzećima i odlaska Slobodanke Mihailović sa čela te ustanove, na mesto vršioca dužnosti direktora stigla Nada Ilić. Takođe, Apoteka "Novi Sad", kao i većina vojvođanskih apoteka, nalazi u veoma teškoj situaciji. Nestašice traju mesecima zbog nemogućnosti da nabave nove lekove kod dobavljača, a dug iznosi preko 240 miliona dinara.  Deficitarni su lekovi protiv bolova, antireumatici, sirupi za decu i brufen. Više o problemima novosadske apoteke možete pročitati OVDE.
 
Predstavnici zdravstvenih institucija poslednjih meseci vode pregovore sa nadležnim ministarstvom ne bi li se pronašlo rešenje za izlazak iz krize domaćeg zdravstva. Više o tome na ovom LINKU.
  • Pićuka

    18.11.2016 15:25
    Kako niko neće u ovo propalo javno preduzeće. Ne sećam se da je bilo konkursa za druga direktorska mesta, a sve stručnjak do stručnjaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti