OŠ u Sremskoj Kamenici: Direktorka nije odbila preuzimanje tehnoloških viškova

Reagujući na tekst "Direktori škola se oglušuju o preporuke ministra prosvete", direktorka OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Sremskoj Kamenici Aleksandra Ćirić demantuje izjavu predsednice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasne Janković da u toj školi odbijaju da zaposle tehnološke viškove.
"Na preporuku radne grupe, kojom je Nošenka Tepavčević zaposlena sa 50% norme na radnom mestu pedagog u Poljoprivrednoj školi u Baču upućena na preuzimanje, direktorka je pismeno obrazložila pravne razloge o nemogućnosti postupanja po preporuci. Direktorka nije odbila preuzimanje po navedenoj preporuci, već je ukazala na zakonsku obavezu postupanja po članu 187 Zakona o radu", navode u toj školi, objašnjavjući da bi se, postupajući po preporuci, doveli u situaciju da oštete zaposlenu na određeno vreme, koja je trudna. 
 
"O navedenim činjenicama obaveštena je blagovremeno i radna podgrupa pri školskoj upravi Novi Sad kao i predsednik reprezentativnog sindikata škole", dodaju u saopštenju koje potpisuje direktorka Aleksandra Ćirić.
  • Pravnik

    18.11.2016 21:29
    No name: ne moze se biti pravnik, tako sto ce se pretrazivati sajtovi sa pravnim savetima, od kojih su neki zastareli. Izmene Zakona o radu iz 2013.g. su jasne , zaposlenoj za vreme trudnoce, do isteka porodiljskog odsustva ne moze se prekinuti radni odnos zasnovan na odredjeno vreme.
  • ns

    18.11.2016 21:02
    ns
    @No name
    Kako te nije sramota da citiras samo onaj deo koji tebi odgovara i to na svom linku! Sram vas bilo da trudnu zenu napadate i iznosite lazi.

    Zaposlenoj za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta ne može prestati radni odnos i to po bilo kom osnovu.

    Posebnu zaštitu od otkaza ugovora o radu u smislu člana 187. Zakona, ne može imati zaposlena žena u toku trajanja ugovorenog probnog rada. Takođe posebnu zaštitu ne uživa zaposlena za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta koja je zasnovala radni odnos na određeno vreme.

    Saradnik za Radno pravo

    Tatjana Nikolić dipl. pravnik
  • No Name

    18.11.2016 18:30
    Nije istina !
    Posebnu zaštitu od otkaza ugovora o radu u smislu člana 187. Zakona, ne može imati zaposlena žena u toku trajanja ugovorenog probnog rada.
    Takođe posebnu zaštitu ne uživa zaposlena za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta koja je zasnovala radni odnos na određeno vreme.

    http://www.besplatnapravnapomoc.rs/2010/10/clanak-1512/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti