Vulin dobio na poklon stan od sudije novosadskog suda

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je sa suprugom Natašom kupio trosoban stan u novoizgrađenoj zgradi na Zvezdari, u širem centru Beograda, u julu 2012. godine za 229.620 evra, a mesečno kao ministar zarađuje 100.000 dinara, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.
Prvu ratu za stan od 40.000 evra su, prema ugovoru, isplatili u oktobru 2011. godine, a obavezali su se da ostatak isplate do kraja septembra 2012. godine, piše KRIK, navodeći da Vulin nije pristao na razgovor.
 
U tekstu KRIK navodi i da stan, čiji su vlasnici Vulin i njegova supruga, ima 107 metara kvadratnih, čija se vrednost procenjuje na 160.000 evra.
 
Jednosoban stan u centru Novog Sada Aleksandar Vulin dobio je na poklon u julu 2010. godine od Olgice Milošević, sudije novosadskog Osnovnog suda. Sudija Milošević rekla je za KRIK da je stan poklonila zbog "regulisanja odnosa njihovih roditelja" koji su bili porodični prijatelji, ne precizirajući o kakvim odnosima je reč.
 
Šarčević vlasnik dva stana i kuće
 
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je vlasnik troiposobnog stana na Kanarevom brdu u Beogradu i još jednog stana u naselju Braće Jerković u Beogradu, kao i kuće od 201 metra kvadratnog na beogradskom Dedinju, objavila je Mreža za borbu protiv kriminala i  korupcije KRIK.
 
Navodi se da je ukupna kvadratura njegove imovine 440 metara kvadratnih.
 
Udovičić prima platu od 89.537 dinara
 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, bivši kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, prima platu u Vladi Srbije od 89.537 dinara, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, koja tvrdi da je on među ministrima vlasnik najvećeg nelegalno izgrađenog objekta.
 
Udovičić ima stan na opštini Čukarica, od 33 kvadrata vrednosti 40.000 evra, ali prema podacima KRIK stan u zgradi na Čukarici nije upisan u katastar.
 
Udovičić nije pristao na intervju sa novinarima KRIK. 
 
KRIK je objavio i imovinu ministra Nebojše Stefanovića, tri ministarke i drugih političara.
  • jovana

    28.12.2016 21:45
    liči na pranje novca
    Ja sam na faksu imala ovakav slučaj kao klasičan primer pranja novca - osoba A koja je nelegalno stekla novac da osobi B (koja nije pod lupom) novac i ova nešto kupi na svoje ime (npr. stan) i posle nekog vremena osoba B zvanično pokloni osobi A to što je prethodno kupila na svoje ime...
  • Mile

    25.12.2016 19:28
    Ponekad su čudni putevi poklona.
  • tajkuni

    25.12.2016 11:54
    finansiraju
    Sve njih to tajkuni finansiraju da ih ovi ne diraju i svima dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.