Broj obolelih od virusa u Vojvodini raste, nema epidemije

Posete na većini klinika Kliničkog centra Vojvodine i dalje su zabranjene zbog povećane prisutnosti gripa.
Kako za 021 kažu u ovoj ustanovi, situacija se ne razlikuje mnogo od one od pre dve nedelje, kada je nadležni epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine preporučio KCV da uvede zabrane. 
 
Posete su zabranjene na klinici za hematologiju, gastroenterologiju, endokrinologiju, nefrologiju, infektivne bolesti i u Ugrentnom centru. Preporučeno je odlaganje poseta i na ostalim klinikama.
 
Nedavno je registrovano 28 obolelih od gripa. Izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine, koji vrši nadzor nad širenjem zaraza, pokazuje da je broj obolelih u porastu u svim okruzima u Vojvodini.
 
Da je situacija alarmantna pokazuje i situacija u Beogradu, gde broj obolelih od virusa raste iz dana u dan. Međutim, epidemiolozi i dalje nisu odlučili da proglase epidemiju na nivou pojedinačnih gradova u Srbiji. 
 
Podsetimo, od virusa i boginja oboleli su i novosadski predškolci i osnovci, te su pojačane mere nadzora u obdaništima. Deca, prema poslednjim informacijama iz "Radosnog detinjstva", u većem broju oboljevaju od ovčijih boginja, a više o tome čitajte OVDE.
 
Ovim povodom oglasio se i Dom zdravlja "Novi Sad" koji savetuje roditelje da ne dovode bolesnu decu u obdaništa, te da pažljivo prate stanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti