Mirović: Žeželjev most gotov do 25. novembra

Pokrajinski premijer Igor Mirović očekuje da će do 25. novembra i proslave 99-godišnjice pripajanja Vojvodine Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, biti završen Žeželjev most.

On je naveo da se radovi na gradilištu odvijaju prema svim predviđenim rokovima i da će tako ove godine u svečanoj atmosferi most moći da bude otvoren za saobraćaj.

S druge strane, Mirović se ogradio rekavši da uvek može doći do određenih odlaganja zbog visokog vodostaja Dunava. Takođe, kako je objasnio vojvođanski premijer, tokom maja bi trebalo da bude spojena konstrukcija mosta, a zbog toga što je u pitanju veoma specifičan tehničko-građevinski poduhvat, mogu se pojaviti izvesne prepreke i može doći do pomeranja rokova.

Ipak, Mirović očekuje da će izvođači radova uraditi sve u roku i da neće biti razloga da se ponovo pomeri rok završetka najavljen za novembar.

Podsetimo da je most je trebalo da bude završen do novembra 2013. godine, dogovorena cena na početku bila je 45,3 miliona evra, a radovi se finansiraju iz budžeta EU, Republike, Grada Novog Sada i Pokrajine.

  • Lord Sit

    14.03.2017 08:59
    @Vojvosadjan
    Vasa Stajić jeste bio protiv KundK i jeste bio za ujedinjenje, ali se brzo pokajao kad je video kolonijalnu silu. Da si čitao te knjige - znao bi
  • Vojvosadjan

    13.03.2017 23:38
    @Hranislav
    Pusti me te fraze pametnome dosta, to sam primetio da koriste samo oni koji ne umeju nista smisleno da napisu vec samo prekopiraju postojece i tripuju kako su ispali pametni a ono pak naprotiv. To sto si izvukao iz konteksta i "pejstovao" ovde mogu samo da popasu pajseri koji su culi za Vasu Stajica samo kad su prosli istoimenom ulicom, a vrlo cesto ni tad. Oces da me ubedis da je bio protiv ujedinjenja svih Srba??? Isto tako bih mogao da te demantujem sa mnostvo tekstova tipa copy/paste. Raspitaj se malo o Vasinom "poduhvatu" kad je vodio ekskurziju srpskih djaka na Kosovo a sve u znak protesta protiv K&K. Nemoj meni o istoriji, istorija nije copy paste sranja s neta vec nauka koja je tebi ocigledno veoma strana. Vrati se u skamiju i knjige u ruke Hranislave!
  • Liman3

    13.03.2017 22:17
    Zaboravio si ...
    ...Mirovicu samo da nam kazes koje godine u novembru ce biti gotov Zezeljev most?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti